Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 22

„NY Times“: V.Putino požiūris į Ukrainos istoriją prasilenkia su faktais

Pirmadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas savo kalboje rusų tautai dar kartą pabrėžė, kad palaiko dviejų okupuotų separatistinių teritorijų siekį atsiskirti nuo Ukrainos, teigdamas, kad pati Ukrainos valstybingumo idėja yra fikcija.
Pečorų lauros vienuolynas
Pečorų lauros vienuolynas / 123rf.com

Kaip tikras autokratas, nesivargindamas nagrinėti istorinių niuansų, V.Putinas paskelbė Ukrainą bolševikų revoliucijos lyderio Vladimiro Lenino išradimu, kuris, anot V.Putino, per klaidą įkvėpė Ukrainai valstybingumo jausmą, suteikdamas jai autonomiją naujai sukurtoje sovietinėje valstybėje.

„Šiuolaikinė Ukraina buvo visiškai sukurta Rusijos, tiksliau – bolševikinės, komunistinės Rusijos“, – kalbėjo V.Putinas.

„Šis procesas prasidėjo beveik iš karto po 1917 metų revoliucijos, be to, Leninas ir jo bendražygiai Rusijos atžvilgiu tai padarė labai negrabiai – suskaldydami, atplėšdami nuo jos istorinę jos teritoriją“, – tęsė jis.

Kaip klaidingas istorijos supratimas, toks pareiškimas buvo kraštutinis net jį vertinant V.Putino, buvusio KGB pareigūno, Sovietų Sąjungos žlugimą paskelbusio didžiausia XX amžiaus geopolitine katastrofa, standartais.

Bendros Ukrainos ir Rusijos šaknys siekia pirmąją slavų valstybę, Kijevo Rusią – viduramžių imperiją, kurią IX amžiuje įkūrė vikingai.
Tačiau Ukrainos istorinė tikrovė yra sudėtinga, tūkstantmetė religijų, sienų ir tautų keitimosi istorija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus