Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Opozicija nevyks pas premjerę į antrą susitikimą su verslu ir profsąjungomis dėl gynybos

Visos opozicinės parlamentinės partijos atsisako dalyvauti pirmadienį rengiamame antrame politikų, verslo ir profsąjungų atstovų susitikime dėl gynybos finansavimo.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

„Susitarėme šiandien (šeštadienį – BNS). Susiskambinome opozicionieriai, kad neiname, nes nėra prasmės. A – nėra ministro, o B – nėra aišku, kaip skaidriai tie pinigai panaudojami. Jeigu tokie dalykai vyksta, apie kažkokius papildomus mokesčius nelabai etiška“, – BNS šeštadienį teigė „darbiečių“ lyderis Andrius Mazuronis.

Pasak jo, toks susitarimas su kitų partijų atstovais buvo pasiektas po to, kai apie atsistatydinimą pranešęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pareiškė apie galimas korupcines veikas krašto apsaugos sistemoje.

Socialdemokratai pranešė, kad opozicinės frakcijos antradienį susitiks ir pateiks savo siūlymus dėl gynybos finansavimo.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga paskelbė, kad sprendimą stabdyti dalyvavimą partijų susitarime dėl gynybos šeštadienį priėmė skubiai sušaukta partijos valdyba.

Premjerė Ingrida Šimonytė pirmadienį kviečiasi partijų lyderius, verslo, profsąjungų atstovus į antrąjį susitikimą dėl gynybos finansavimo – pirmasis susitikimas vyko prieš maždaug du mėnesius. Antrajame susitikime tikimasi konkretesnių siūlymų.

Politikai tariasi dėl papildomų lėšų gynybai, kad būtų galima finansuoti planus sukurti kariuomenės diviziją, priimti Vokietijos brigadą ir įvesti visuotinį šaukimą.

Šiuo metu finansavimas gynybai siekia 2,75 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), tačiau šiemet baigs galioti prievolė bankams mokėti solidarumo įnašą, o įprastas biudžetinis gynybos finansavimas sudaro 2,52 proc. BVP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas