Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 10

Sąsiuvinius pradinukams dalinantis P.Gražulis: kai jie galės balsuoti, jau būsiu „po žeme“

Europarlamentaras Petras Gražulis vėl sulaukė Vyriausiosios rinkimų (VRK) komisijos dėmesio – kartą jau pripažinusi, jog politikas papirkinėjo rinkėjus pažadais šiems skirti pusę algos, komisija sako tirianti skundus ir dėl naujausios jo akcijos – sąsiuvinių su savo atvaizdu dalinimo pradinukams. Pats P.Gražulis sako nesuprantantis, kodėl tai gali būti laikoma papirkimu, kadangi pradinukai balsuoti galės tik po dešimtmečio, kai šis jau bus „po žeme“.
Petras Gražulis pristato pirmokams išleistus sąsiuvinius
Petras Gražulis pristato pirmokams išleistus sąsiuvinius / Ekrano nuotr. iš „Facebook“

VRK dar rugpjūtį pripažino, kad P.Gražulio pažadas skirti pusę savo algos už jį balsavusiems rinkėjams yra jų papirkinėjimas, tačiau šis tokį sprendimą apskundė teismui – ginčas toliau bus nagrinėjamas tik jei P.Gražulis spės ištaisyti skundo trūkumus.

Nepaisant to, P.Gražulis tvirtina, jog savo pažado toliau laikosi, nes išleido 50 tūkst. sąsiuvinių su savo atvaizdu ir sveikinimu Rugsėjo 1-osios proga, kuriuos jau dalija pradinukams.

Sulaukė gyventojų skundų

VRK atstovė Indrė Ramanavičienė 15min informavo, kad pirmųjų skundų dėl politiko dovanų komisija sulaukė dar praėjusią savaitę ir šiuo metu dar sprendžia, ar pradėti tyrimą.

„Vėliau komisiją pasiekė ir daugiau pranešimų dėl savaitgalį Rietave ir Rusnėje P.Gražulio dalijamų sąsiuvinių. Žmonės domėjosi, ar dalindamas sąsiuvinius politikas nebando papirkti rinkėjų. Komisija šiuo metu tikslinasi aplinkybes. Surinkus duomenis, bus sprendžiama, ar pradėti tyrimą dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo“, – sakė I.Ramanavičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas