Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 31 /12:57

P.Urbšys pašalintas iš partijos „Vardan Lietuvos“: kaltinamas destrukcine veikla

Daugiau kaip pusmetį pasidžiaugęs naryste Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ partijoje, panevėžietis, buvęs Seimo narys Povilas Urbšys pašalintas iš jos.
Povilas Urbšys
Povilas Urbšys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip BNS sakė Panevėžio skyriaus pirmininkė Solveiga Dagė, sprendimą antradienį balsų dauguma skyrius priėmė visuotiniame narių susirinkime.

„Partijos valdyba mums davė įgaliojimą tą daryti skyriuje, mes pateikėme partijos vadovybei daugiau nei pusės skyriaus balsus, surinktus parašus, kad prašome pašalinti P. Urbšį dėl visapusiško darbo trukdymo skyriuje“, – sakė ji.

„Partija išskirtine tvarka leido pasidaryti per savaitę visuotinį narių susirinkimą ir balsų dauguma, slaptu balsavimu, nubalsavome P.Urbšį pašalinti“, – tvirtino S.Dagė.

Pagrindinė priežastis, kodėl P.Urbšys pašalintas iš partijos gretų – jo veikla ir elgesys. Už tai, kad P.Urbšys būtų pašalintas iš partijos, balsavo 45, prieš – 34 skyriaus nariai.

Supriešina skyriaus narius

„Vardan Lietuvos“ Panevėžio skyriaus pirmininkė S.Dagė, naujienų portalui JP trumpai paaiškino, kodėl priimtas toks sprendimas.

„Povilas Urbšys užsiėmė destrukcine veikla, trukdė vykdyti darbus ir skaldė skyrių. Be to, jo išskirtinis bruožas – valdžios troškimas ir jam svarbus – vienasmenis valdymas. Jo veikloje jaučiama didelė visuomeninio judėjimo „Kartu“ veiklos įtaka, į kurį bandė įtraukti „Vardan Lietuvos“ Panevėžio skyrių“, – trumpai kalbėjo S.Dagė.

Pritaria sprendimui

„Vardan Lietuvos“ partijos pirmininko pavaduotojas Tomas Tomilinas pritaria Panevėžio skyriaus sprendimui šalinti netinkamus asmenis iš partijos gretų.

„Skyriaus susirinkime nedalyvavau, bet pritariu panevėžiečių sprendimui. Panevėžio skyriaus pirmininkė S Dagė ir valdyba padarė viską, kad skyriuje būtų darna ir vyktų darbai bei bendradarbiavimas. Tačiau kai kuriems asmenims nereikia nei darnos, nei bendradarbiavimo. Be to, buvo tokių požymių, kad P.Urbšys bando partijos skyrių paversti visuomeniniu judėjimu „Kartu“, o, mano galva, tai yra nepriimtina. Konkurencinėje kovoje dėl pozicijų, manau, P.Urbšio elgesys – amoralus“, – nevyniojo žodžių į vatą T.Tomilinas.

Erikas Ovčarenko/BNS/Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ suvažiavimas
Erikas Ovčarenko/BNS/Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ suvažiavimas

Elgiasi amoraliai

Pasak Seimo nario, nors P.Urbšys daug kalba apie moralų elgesį, tačiau pats elgiasi priešingai.

„Tai tikrai išskirtinis atvejis, koks vyksta Panevėžyje. Pats galiu sugyventi su skirtingus požiūrius turinčiais žmonėmis ir moku rasti bendrą kalbą. Tačiau, jaučiant tokią įtampą, kokia yra dabar Panevėžio skyriuje, bendradarbiavimas neįmanoma, o nuolaidžiauti negalima. Todėl P.Urbšio eliminavimas iš partijos yra vienintelis skyriaus teisingas sprendimas. Kita vertus, aišku, kad bendro darbo nėra, nes P.Urbšio elgesys nenusakomas – jis gali būti draugu, o po penkių minučių tapti priešu“, – išsakė savo abejones partijos pirmininko pavaduotojas T.Tomilinas.

Dirbti komandoje nemoka

„Vardan Lietuvos“ partijos ir Panevėžio miesto tarybos narys Rimantas Narkūnas pasidžiaugė, kad žmonės drąsiai išdrįso išreikšti savo nuomonę, ką galvoja apie P.Urbšį.

„Reikia prisiminti pradžią, kaip atėjo visuomeninis judėjimas „Kartu“ ir turėjo jungtis prie „Vardan Lietuvos“ partijos. Turėjome dirbti kartu, bendradarbiauti, bet taip neįvyko, nes P.Urbšys dirbti komandoje nemoka. Jam turi visi paklusti ir sutikti su jo nuomone – kitokios nuomonės nei jo, negali būti. Beje, kita kartą jo nuomonė, apskritai, būna neadekvati. Partijos skyriaus visuotinis susirinkimas parodė, kas yra kas“, – mano R.Narkūnas.

Į skambučius neatsiliepia

Apie Panevėžio miesto skyriaus narių pareikštą norą šalinti P.Urbšį iš partijos „Vardan Lietuvos“ gretų paties politiko nuomonės sužinoti nepavyko.

P.Urbšys į JP žurnalistų skambučius neatsakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito