Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 16

Padangų sąvartyno Verkiuose nebeliks

Verkiuose lyg ant mielių augęs automobilių padangų sąvartynas visiškai sutvarkytas bus jau artimiausiu metu. Dalį padangų miesto tvarkytojai jau išvežė, beliko tik nedidelė krūva nuodėgulių.
Nyksta padangų sąvartynas
Nyksta padangų sąvartynas / Skaitytojo nuotr.

15min.lt jau anksčiau rašė, kad Verkiuose, priešais benamių gyvūnų sanitarinę tarnybą „Grinda“ buvo suverstas didžiulis senų automobilių padangų sąvartynas. Tuomet sunerimusi vilnietė kreipėsi prašydama išsiaiškinti, kas lauke meta padangas ir norėdama priminti Trakų gaisro istoriją – beveik prieš devynerius metus ten degė bendrovei „Agapris“ priklausančios 7 tonos padangų, gamtai padaryta žala siekė per 20 mln. Lt.

Praeitą savaitę aplinkosaugos pareigūnai  įpareigojo Verkių seniūniją užtikrinti, kad priešais „Grindą“ esančios atliekos turi būti laiku perduotos atliekų tvarkytojams. Antradienį buvo gautas pranešimas, kad seniūnija  atliekas perdavė ir artimiausiu metu iš teritorijos bus išvežta ir likusi dalis padangų.

Šiuo metu teritorijoje liko tik degusios padangos. Aplinkosaugininkai patvirtino, kad padangos buvo išvežtos, o ne sudegintos. Kelios dešimtis likusių padangų esą degė žymiai anksčiau, tuomet tiesiog laužo vietą buvo kraunamos kitos padangos.

Padangų sąvartynas
Padangų sąvartynas Verkiuose

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas