Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 04

Pademonstravo turniketų savybes: „Kodėl mums tai parduoda?“

Visuomenininkas, savanoris karys klaipėdietis Aurimas Mockus, išvydęs žmonos nupirktą atnaujintos sudėties vaistinėlę, išsyk kritiškai įvertino turniketą – užveržimo svirtį turintį įtaisą, skirtą stabdyti gausų arterinį kraujavimą. Vyras nufilmavo, kaip toks prietaisas lūžta net neužveržus deramai žaizdos, ir kelia klausimą: kam tektų atsakomybė? Tuo tarpu aiškėja, kad į Lietuvą jau buvo neįleistos kelios siuntos turniketų, nes neatitiko reikalavimų. Dar kelioms įmonėms uždrausta prekiauti jais.
Pirmoji pagalba
Pirmoji pagalba / 123RF.com nuotr.

A.Mockus su turniketu, jo panaudojimu susipažinęs prieš 5-6 metus.

Šaulių sąjungos ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų karys vis dalyvauja mokymuose, kaip suteikti pirmąją pagalbą. Turniketą dėjęs yra ne kartą. Motociklu važinėjantis vyras tokį vežiojasi ir kišenėje, jei kartais prireiktų. Todėl sutinka, kad toks medicininis įtaisas turėtų būti transporto priemonių vaistinėlėse.

A.Mockaus nuotr./Pridėtas ir kiniškas medicininio įtaiso sertifikatas.
A.Mockaus nuotr./Pridėtas ir kiniškas medicininio įtaiso sertifikatas.

Turniketas... trūksta

„Tačiau viskas daroma ne taip, kaip turėtų. Žmonės skubėjo susipirkti tas vaistinėles arba papildymus ir visai neįsigilino, ką perka. Maža to, kiek aš pats įsitikinau, turbūt kokie aštuoni ar devyni žmonės iš dešimties net nežino, kaip tą įtaisą naudoti. Tai kokia iš to nauda? Dabar dar aiškėja, kad ir tie parduodami turniketai – nekokybiški“, – aiškino pašnekovas.

A.Mockus atkreipė dėmesį į žmonos įsigytą vaistinėlę. Paskutinėmis birželio dienomis ją pirko nedideliame Žemaitijos miestelyje – kitur neberado.

„Aš išsyk mačiau, kad čia prastos kokybės turniketas. Nors ir nebuvo pats blogiausias, kokį esu matęs“, – 15min teigė klaipėdietis.

15min išsiaiškino, kad į Lietuvą bandyta įvežti itin prastos kokybės šių medicininių įtaisų. Po patikrinimo daliai įmonių buvo uždrausta jais prekiauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas