Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 25

Padėti likimo nuskriaustiesiems vaikams bus gerokai paprasčiau

Organizacija „SOS vaikų kaimai“ kiekvienais metais suteikia visapusišką pagalbą tūkstančiams traumas patyrusių vaikų. Norint užtikrinti tinkamiausias sąlygas kiekvienam globojamam vaikui, dažnai pasitelkiama profesionalių terapeutų, psichologų, logopedų ar medikų pagalba, kuri, be abejo, nėra nemokama, rašoma „SOS vaikų kaimų“ pranešime spaudai.
IMG-6792
Sos vaikų kaimai

Nuolatinės aukos padeda organizacijai užtikrinti pilnavertę vaikų globą, todėl net ir simbolinė suma prisideda prie kasdien keičiamų likimų. Tapti nuolatiniu organizacijos aukotoju nuo šiol bus kur kas paprasčiau: popierines sutartis keičia skaitmeninės.

Nuolatinis aukojimas užtikrina pastovumą

Nuolatinis aukojimas – tai paramos būdas, kuomet iš aukoti sutikusio žmogaus kiekvieną mėnesį automatiškai „nuskaičiuojama“ vienodo dydžio suma. Periodiniai mokėjimai tęsiasi tol, kol aukotojas nusprendžia juos sustabdyti.

Galimybė aukoti kiekvieną mėnesį Lietuvoje gyvuoja jau beveik dešimtmetį. Būtent „SOS vaikų kaimai“ ir buvo viena pirmųjų organizacijų, pradėjusi pritraukinėti aukotojus tokiu būdu.

Nuolatiniu aukotoju dažniausiai tampama bendraujant gyvai su organizacijos atstovais prekybos centruose ar kitose vietose. Pasirinkti aukoti kiekvieną mėnesį galima ir „SOS vaikų kaimų” internetiniame puslapyje - tai užtruks vos keletą minučių.

„Dažnu atveju žmonėms atrodo, kad gan nedidelė, 5 ar 10 eurų aukojama suma kiekvieną mėnesį nepadarys jokio skirtumo, tačiau yra visiškai priešingai. Kai yra pakankamai žmonių, tikinčių mūsų misija ir norinčių prisidėti auginant jaunąją kartą – visi kartu galime nuversti kalnus!” - sako organizacijos „SOS vaikų kaimai” rinkodaros ir plėtros projektų vadovas Mantas Pūtys.

Visame pasaulyje nevyriausybinės organizacijos vis daugiau dėmesio skiria nuolatiniam aukojimui, nes tai yra bene tvariausias būdas garantuoti pakankamas lėšas veiklų vykdymui. Pasak M. Pūčio, kasmėnesinis aukojimas leidžia turėti ilgalaikes ir prognozuojamas pajamas bei užtikrinti nenutrūkstamą pagalbą krizinėse situacijose atsidūrusiems vaikams ir šeimoms. Būtent todėl pastaraisiais metais organizacijų, pasitelkiančių šį aukojimo būdą, sparčiai daugėjo.

Atėjo metas tobulėti

Bėgant metams išryškėjo tendencija, kuomet rėmėjai sutinka su aukojimu, tačiau nėra linkę gaišti laiko ir pildyti popierinių sutarčių.

„Pasitaikydavo ir žmogiškojo faktoriaus klaidų. Pavyzdžiui, neteisingai nurodytas elektroninio pašto adresas arba neįskaitomas banko sąskaitos numeris, - pasakoja M. Pūtys. – Tai reiškia, kad tokiais atvejais aukotojas gali negauti ataskaitų apie lėšų panaudojimą arba aukojimas gali net neprasidėti dėl netikslių duomenų.“

Būtent dėl šių priežasčių „SOS vaikų kaimų“ organizacija nusprendė žengti į priekį ir skaitmeninti nuolatinio aukojimo sutarčių pasirašymą ir pradėti naudoti būtent šiam aukojimo būdui skirtą programinę įrangą.

„Džiugu, kad „SOS vaikų kaimai“ Lietuvoje vėl tampa pradininkais: naujiems aukotojams bus siūloma sutartis pasirašyti planšetiniuose kompiuteriuose. Visas procesas užtruks vos kelias minutes,

– teigia M. Pūtys.– Pereidami prie skaitmenizuotų sutarčių, galvojame ne tik apie procesų optimizavimą, bet ir apie gamtos išteklių tausojimą. Todėl atsisakydami popierinių aukojimo sutarčių žengiame ir papildomą žingsnį siekiant užtikrinti tvaresnį rytojų.”

Prie skaitmeninimo proceso prisidėjo ir „Samsung Electronics Baltics“ – įmonė suteikė net 20 planšetinių kompiuterių, kurie užtikrins, jog tapimo aukotoju procesas būtų sklandus.

„Samsung tikslas - kad technologijos supaprastintų kasdienes užduotis ir pagerintų mūsų visų gyvenimus. Tikime, kad šis bendradarbiavimas suefektyvins „SOS vaikų kaimai“ darbus ir džiaugiamės, kad galime prie to prisidėti,“ – sako įmonės „Samsung Electronics Baltics“ socialinių programų vadovė Eglė Tamelytė.

Kiekvienai aukai – skaidrumo garantas

Kiekvienas pasirašęs nuolatinio aukojimo sutartį tampa ir SOS draugų klubo nariu: kas kelis mėnesius jiems siunčiamos veiklos, o pasibaigus metams ir išsamios finansinės ataskaitos.

Tai reiškia, kad kiekvienas norintis gali ne tik susipažinti su vykdoma veikla ir jos apimtimis, bet ir pamatyti, kam buvo panaudotos surinktos aukos.

SOS draugų klubo nariu tapti vos per kelias minutes galima ir užpildžius aukojimo formą „SOS vaikų kaimų“ internetiniame puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas