Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 17

Padvarių globos namai direktorės vizitams į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją nupirko visureigį

„Darbietės“ Algimantos Pabedinskienės vadovaujama Socialinės apsaugos ir darbo ministerija Padvarių socialinės globos namams prieš mėnesį leido už 70 tūkst. litų nusipirkti penkiavietį visureigį „Volkswagen Tiguan“. Ministerija teigia, kad automobilis naudojamas „globos įstaigos gyventojų reikmėms“, tačiau globos namų direktorė Rima Narmontienė pripažįsta, kad automobilio labiausiai reikėjo jai pačiai ir kitiems administracijos darbuotojams.
tiguan
„Volkswagen Tiguan“ / Gamintojo nuotr.

„Globos namai gali turėti vieną lengvąjį automobilį. Administracijai mikriukai ne visada reikalingi. Dabar, ypač, kai esame pavaldūs ministerijai, tai reikia dažnai į Vilnių, į ministeriją važinėti“, – paaiškino R.Narmontienė.

Direktorė pripažįsta, kad visureigį vairuoja ir pati, ir yra vežiojama globos namų vairuotojo.

Administracijai mikriukai ne visada reikalingi. Dabar, ypač, kai esame pavaldūs ministerijai, tai reikia dažnai į Vilnių, į ministeriją važinėti.

„Į darbą tikrai su juo nevažinėju, jis naudojamas tik tarnybos reikalams“, – pabrėžė R.Narmontienė.

Padvarių globos namų vadovė tikino, kad naujo automobilio globos namams reikėjo jau seniai.

„Anksčiau mūsų globos namai lengvojo automobilio išvis neturėjo. Gal dėl to, kad ir tų pinigėlių neturėjome, o dabar per kelis metus sutaupėme ir galėjome nusipirkti“, – pasakojo ji.

R.Narmontienė tikino, kad leidimo pirkti automobilį, pamačiusi, kad šiemet neišnaudos visų jau numatytų lėšų, ministerijos paprašė rudenį, o naujas „Volkswagen Tiguan“ į globos namų kiemą įriedėjo lapkritį.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Socialinės globos įstaigų skyriaus vedėjas Darius Pauliukonis 15min.lt aiškino, kad ministerija Padvarių globos namams automobilį nupirko, nes jo reikėjo senoliams.

„Neretai prireikia vežti pas gydytojus ar kitus specialistus vieną ar du žmones, o globos įstaigos turimos mašinos (dvi) yra autobusiukų tipo, ir jų naudojimas lemia dideles degalų sąnaudas. Be to, jas gali vairuoti tik C kategorijos teises turintys vairuotojai“, – teigė jis.

D.Pauliukonio teigimu, pirkti „Volkswagen Tiguan“, o ne kokį kitą pigesnį ir mažesnį automobilį buvo nuspręsta todėl, kad kelias iki globos namų žiemą sunkiai pravažiuojamas.

„Padvarių globos namai yra kaimo vietovėje, kur kelių pravažumas, ypač žiemą, yra blogas, o būna atvejų, kai negalima delsti. Siekiant suteikti kuo geresnes sąlygas globos namų gyventojams ir darbuotojams patekti į reikiamas įstaigas, buvo nuspręsta įsigyti aukštesnį automobilį. Beje, norime pastebėti, kad jis nėra visureigis ir priklauso M1 transporto priemonės klasei (lengvasis automobilis)“, – aiškino jis.

Padvarių globos namuose apgyvendinami senyvo amžiaus asmenys ir neįgalieji. Šiuo metu globos namuose gyvena 230 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas