Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagrindinių Klaipėdos švenčių organizatoriai atsisveikino su vadove

Didžiąsias miesto šventes organizuojanti viešoji įstaiga „Klaipėdos šventės“ atsisveikina su vadove Egle Šulske, o įstaigai laikinai vadovaus projektų vadovė Živilė Putnienė, – praneša savivaldybė. Pokyčiai bei tolimesni darbai jau aptarti su įstaigos kolektyvu – „Klaipėdos švenčių“ komanda šiuo metu rūpinasi kalėdiniu laikotarpiu.
Eglė Šulskė
Eglė Šulskė / Asmeninio arch. nuotr.

„Jau buvau susitikęs su „Klaipėdos švenčių“ kolektyvu – aptarėme situaciją bei tolimesnius darbus. Prieš akis – kalėdinis laikotarpis, pasirengimas vyksta, vieno žmogaus praradimas sklandžiam procesui nesutrukdys“, – sako Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Pagrindinė miesto eglė bus įžiebta Teatro aikštėje, įžiebimo šventė numatoma lapkričio 30-ąją. Kalėdinio laikotarpio startą skelbsiančio renginio programa planuojama remiantis Švyturių metų tematika.

Domo Rimeikos nuotr./Jūros šventės organizatoriai – Raimondas Beliauskas ir Eglė Šulskė
Domo Rimeikos nuotr./Jūros šventės organizatoriai – Raimondas Beliauskas ir Eglė Šulskė

Teatro aikštėje, išlaikant tradiciją, bus puošiama gyva eglė. Šiuo metu klaipėdiečiai ar aplink esančių rajonų gyventojai jau kviečiami siūlyti savo egles kandidates garbingai misijai – tapti pagrindiniu uostamiesčio Kalėdų simboliu. Nusprendus prisidėti prie Klaipėdos miesto Kalėdų kūrimo ir dovanoti savo užaugintą eglę, organizatoriai išspręs visus su nukirtimu, pervežimu ir medžio augimo vietos sutvarkymu susijusius rūpesčius. Į Teatro aikštę sugrįš ir klaipėdiečių pamėgta ledo čiuožykla, kuri išbandyti žiemos pramogas kvies visą šventinį laikotarpį.

Šį kalėdinį laikotarpį bus stengiamasi sukurti kuo daugiau jaukių šventiškų erdvių. Be bendros šventinės miesto puošybos, papildomai bus puošiamas Danės skveras bei Karlskronos aikštė, iškilęs Klaipėdos pilies bokštas bus apšviestas ir taps stilizuotu švyturiu. Apšviesti savo objektus taip pat kviečiami miesto verslininkai – tikimasi, kad Klaipėdoje ir daugiau objektų kalėdiniu laikotarpiu taps miesto švyturiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento