Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 19

Pajūryje upės vėl veržiasi iš krantų

Prasidėjus atodrėkiui vėl ėmė kilti upių vanduo: Kartenoje jau užlietas slėnis prie piliakalnio. Pavojinga situacija ties Salantos upe Kretingos rajone. Tačiau, kaip pastebi vietos gyventojai: nors vanduo ir pakilęs, iki stichinio lygio dar toli.

Pirmadienio vakarą Kretingos rajono meras Antanas Kalnius vyko į Salantus. Pranešta, kad šiame mieste sparčiai kyla Salantos upės vanduo. Tačiau nuvykus į vietą paaiškėjo, kad situacija kontroliuojama.
Antradienio popietę stebėta, kaip Kartenos slėnyje iš krantų išsiveržė Minijos upė.

Popietę vandens lygis siekė 454 cm. Stichinis lygis fiksuojamas nuo 520 cm. Kaip teigė Kartenos seniūnė Arūnė Putvinienė, lapkritį per potvynį buvo pasiektas 532 cm lygis.

„Gyvenam prie Minijos ir žinome, kaip būna. Esame pasiruošę. Situacija šįkart priklausys nuo oro. Tačiau matome, kad žadamas šaltukas. Tad gal labai ir neįsismarkaus vanduo“, – kalbėjo seniūnė.

Gyventojai situaciją vertina ramiai.

Kaip pasakojo jau penkerius metus Kartenos seniūnijai vadovaujanti A.Putvinienė, karteniškiai aiškina, kad pastarųjų metų potvyniai ne tokie ir baisūs, nors ir gana dažni.

„Žmonės sako, kad seniau buvo kur kas baisiau. Galima tik įsivaizduoti kaip“, – kalbėjo seniūnė.

Kaip informuoja Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, gruodžio 19 d. šalies upėse ir toliau stebimas vandens lygio kilimas, 1–139 cm per parą. Pavojingas vandens lygis stebimas Leitėje ties Kūlynais ir Šyšoje ties Šilute. Artimiausiu metu vandens lygis kils ir toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas