Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2010 06 25

Palanga už automobilių stovėjimą pinigines verčia kratyti visą parą

3 litai už valandą ir taip visą parą – tokiais mokesčiais Palanga pasitinka ratuotus poilsiautojus. Kurorto savivaldybės vadovai teigia, kad dideliais mokesčiais norima sumažinti automobilių srautą, nes poilsiui skirtame mieste jiems ne vieta.
Vasaros sezono pradžia Palangoje
Palangoje poilsiautojams nepigiai tenka atseikėti ir už automobilių stovėjimą. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Palangoje už automobilio stovėjimą reikia mokėti teritorijoje, kurią riboja J.Basanavičiaus gatvė, Palangos botanikos parkas, Vytauto gatvė. Atokiau šios zonos galima rasti neapmokestintų gatvių, nemokamų arba privačių kiek pigiau už stovėjimą imančių aikštelių.

Pasak Palangos savivaldybės administracijos direktoriaus Valerijaus Kuznecovo, nenorėdami mokėti už stovėjimą poilsiautojai turėtų rinktis mažiau jautrią zoną, kitu atveju turi savotiškai kompensuoti sukeliamą taršą. „Visiems reikia būtinai sustoti prie parko, prie centrinės gatvės. Apmokestinimas davė naudos, tai priemonė išprašyti automobilius iš jautriausių kurorto vietų. Dabar jose galima rasti laisvų stovėjimo vietų, anksčiau, kai buvo nemokamai, negalėjai rasti, kur sustoti“, – sakė V.Kuznecovas.

Paklaustas, kodėl poilsiautojai apmokestinami visą parą, o ne darbo valandomis, administracijos direktorius šyptelėjo: „Bet poilsiautojai atostogauja visą parą.“Šiuo metu Palangoje už stovėjimą mokesčius renka 12 rinkliavos automatų. Šiemet planuota jų pastatyti daugiau, tačiau pristigo lėšų. Vairuotojai yra apmokestinti nuo praėjusių metų liepos vidurio. Prognozuota, kad per metus pavyks surinkti pusę milijono litų. Planus beveik pavyko įgyvendinti, per pusmetį buvo surinkta kiek mažiau kaip 250 tūkst. Lt.
 

Tiesa, vis dar pasitaiko poilsiautojų, kurie nežino arba tyčia nemoka už šią paslaugą ir tikisi nebūti nubausti. Šventinėmis dienomis užblokuojama apie 30-ies savininkų ratai. 

Už automobilio stovėjimą ištisą parą reikia mokėti ir žiemą, tuomet prašoma lito už valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas