Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 13

Palangoje – cepelinai už vakciną: norinčiųjų pasiskiepijus pavalgyti netrūksta

Cepelinais garsėjanti Palangos kavinė praėjusį ketvirtadienį savo languose iškabino skelbimus, raginančius pasiskiepyti ir ateiti paskanauti didžkukulių. Prabėgus kelioms dienoms nuo akcijos pradžios jau matomas rezultatas.
Cepelinai
Cepelinai / 15min nuotr.

„Vaišiname cepelinais pasiskiepijus COVID-19 vakcina Palangoje”, – skelbia kavinės „Cepeliniškės“ languose atsiradusi reklama. Tokia pati reklama yra ir prie Nacionalinio kraujo centro palapinės, kur kurorte galima pasiskiepyti.

„Tai nėra papirkinėjimas. Tiesiog skatiname idėją skiepytis. Juolab kad tai galima padaryti atvykus atostogų vakcina, kurios tereikia vieną kartą“, – kalbėjo „Cepeliniškių“ vadovė Margarita Kerzaitė.

15min.lt nuotr./Kavinė „Cepeliniškės“ kviečia tik ką paskiepytus asmenis pavalgyti cepelinų.
15min.lt nuotr./Kavinė „Cepeliniškės“ kviečia tik ką paskiepytus asmenis pavalgyti cepelinų.

Sąlyga gauti porciją cepelinų yra gana paprasta: reikia būti skiepytiems būtent Palangoje ir būtent tą dieną.

Paklausta, ar daug lankytojų sulaukia su skrajutėmis, M.Kerzaitė pati uždavė klausimą: „Kiek būtų daug?“. Žurnalistė pasvarstė, kad

gretimame, Klaipėdos rajone „daug“ būna, kai mobiliajame skiepų autobusiuke kaimiškose vietovėse vakciną gauna 10-20 žmonių. „Tada galime atsakyti – ateina apie 20 žmonių, tądien gavusių vakciną“, – atsakė M.Kerzaitė.

Anot jos, akcija labiausiai susidomėjo vidutinio amžiaus žmonės.
„Nesulaukėme piktų replikų. Priešingai. Sako, kad gerai sugalvojome, pagiria“, – pastebėjo kavinės vadovė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vakcinavimas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vakcinavimas

Vakarų Lietuvoje – augimas

Klaipėdos apskrityje jau antrą savaitę fiksuojamas koronaviruso augimas. Tai antradienį buvo aptarta ir Klaipėdos miesto savivaldybės Sveikatos ir socialinių reikalų komitete.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė teigė, kad pandemijos pagreitis ėmė augti, fiksuojama ir delta atmaina. Šiuo metu yra 7 aktyvūs protrūkiai Klaipėdos apskrityje: keturi uostamiestyje, du rajone ir vienas Kretingoje.

Palangoje situacija kiek palankesnė. Praėjusią parą kurorte buvo fiksuoti 2 koronaviruso atvejai. Tačiau kurorte ir skiepijimo tempai spartesni. Čia jau paskiepyta daugiau nei pusė gyventojų, kai tuo tarpu kaimyninėse savivaldybėse nesiekiama nė 40 proc. Klaipėdos rajono savivaldybė antrą savaitę skiepytis ragina loterija, Klaipėdoje po kvartalus važinėja autobusiukas, Kretingoje mobilus punktas taip pat lanko kaimiškas vietoves.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Mobilus skiepyjimosi autobusiukas užsuko į Šiūpalius
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Mobilus skiepyjimosi autobusiukas užsuko į Šiūpalius

„Manau, valdžios pastangos ir agitacijos iš tam tikrų institucijų nepadės. Žmonės turi patys suprasti, kad patys turi saugotis“, – kalbėjo Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad pajūryje vyksta gausybė renginių, suvažiavę tūkstančiai žmonių , todėl naivu būtų tikėtis, kad epidemiologinė situacija tik gerės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas