Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 13

Palangoje ketinama statyti plaukimo baseiną

Vis tikroviškesni tampa planai jau šiemet didžiausiame šalies kurorte pastatyti modernų uždarą kompleksą – plaukimo baseinui jau yra parinktas ir sklypas.
Taip po rekonstrukcijos atrodys Lazdynų baseinas.
Asociatyvinė nuotr. Baseinas / suakay.com iliustracija

„Didelio baseino poreikis Palangoje yra didžiulis. Jo reikia ir miesto svečiams, ir patiems palangiškiams. Dabar šaltuoju merų laiku neturime ką pasiūlyti. Atvykę svečiai negali patikėti, kad tokiame kurorte, kaip Palanga, nėra kur ilgiau pasiplaukioti. Dauguma nori ir pasitreniruoti baseine. Labai seniai tik kalbama apie baseino statybą, todėl būtų puiku, jei toks objektas išties atsirastų“, – „Lietuvos žinioms“ teigė Palangos turizmo ir informacijos centro laikinoji vadovė Egidija Smilingienė.

Palangos merijos Statybos skyriaus vedėja Violeta Staskonienė dienraščiui teigė, kad Palangos baseino statybų planai yra labai realūs: jau pradėta rinkti, ruošti techninė dokumentacija, bus ieškoma finansavimo šaltinių, kreipiamasi į Europos Sąjungos (ES) struktūrinius fondus, nes dabar prasideda naujas finansavimo laikotarpis.

„Dėl šio projekto įgyvendinimo svarstomos dvi finansavimo galimybės. Viena jų – su Palangos miesto partnerio Bergeno (Riugeno sala, Vokietija) savivaldybės atstovais rengiamės teikti bendrą paraišką ES finansuojamoms programoms. Jei tokia priemonė ES lėšomis nebus finansuojama, eisime kitu keliu. Su įmone „Palangos vandenys“, kurios beveik 100 proc. akcijų priklauso savivaldybei, yra aptarta galimybė, kad ši įmonė galėtų būti baseino statytoja ir operatorė“, – teigė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito