Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 11

Palangos meras pakomentavo korupcijos skandalą savivaldybėje: ledinis dušas

Palangos meras Šarūnas Vaitkus pakomentavo savivaldybėje kilusį korupcijos skandalą. Specialiųjų tyrimų tarnyba antradienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl trijų Palangos savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojų galimai neteisėtų veiksmų.
Šarūnas Vaitkus
Šarūnas Vaitkus / 15min nuotr.

„Antradienio ledinis dušas“, – skandalą savo paskyroje „Facebook“ įvertino Palangos meras.

„Pasakyti, kad esu nustebintas ar labai nustebintas, tai reikštų nepasakyti nieko. Nemalonu, netikėta, tai lyg perkūnas iš giedro dangaus. Bet yra kaip yra, o yra tam tikra prasme tikrai ledinis dušas“, – rašo meras.

Anot jo, STT pareigūnai savivaldybėje apsilankė antradienio rytą, vėliau minimi Viešosios tvarkos darbuotojai buvo iškviesti į Klaipėdos STT būstinę.

„Jau antradienį kreipėmės į STT su prašymu išaiškinti, kokie procesiniai veiksmai ir dėl kokių priežasčių buvo atliekami Savivaldybėje, kuo įtariami minimo skyriaus darbuotojai. Tačiau iki šiol jokio oficialaus atsakymo neturime. Todėl kažką išsamiau komentuoti negaliu, nes informacijos turime lygiai tiek, kiek vakar viešai paskelbta, daugiau tyrimo detalių ir dėl jo eigos mums nėra pranešta.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Šarūnas Vaitkus
Lukas Balandis / BNS nuotr./Šarūnas Vaitkus

Šiandien gavome Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rūmų nutartį, kuria vienas iš Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojų yra dviem savaitėms nušalintas nuo pareigų. Dėl likusiųjų dviejų darbuotojų nušalinimo ar kitokių procesinių veiksmų jiems taikymo teismas nepasisakė“, – teigia Š.Vaitkus.

Anot jo, Viešosios tvarkos skyriaus tarnautojai, kuriems pareikšti įtarimai, yra ilgamečiai darbuotojai, dirbantys čia po 10 ar daugiau metų. Anksčiau jų tarnybinė veikla buvo vertinama gerai arba labai gerai, tarnybinių nuobaudų jie neturėjo.

„Visada norisi pasitikėti savo komanda, bet gyvenime ne viską gali nubrėžti. Bet kuriuo atveju dabar, kol nėra paskelbta ikiteisminio tyrimo rezultatų, vykdomi visi būtini procesiniai veiksmai ir nėra galutinių tesimų sprendimų, nenoriu būti nei teisėjas, nei žmogus, kuris bando pateisinti, išteisinti ar juolab teisintis. Neskubėkime žmonių teisti viešame teisme – galioja ir nekaltumo prezumpcija“, – teigia meras.

Įtariami kyšininkavimu

Klaipėdos apygardos prokuratūra vadovauja STT) Klaipėdos valdybos atliekamam ikiteisminiam tyrimui dėl Palangos miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Petro Keinio, jo pavaduotojos Danutės Mikienės galimo kyšininkavimo ir dokumento suklastojimo bei šio skyriaus specialistės Ingos Šileikienės galimo kyšininkavimo.

Šiems valstybės tarnautojams bei jų papirkimu įtariamam verslininkui T.K. pareikšti įtarimai.

Remiantis ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis, Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas, veikdamas bendrininkų grupėje, savo ir pavaduotojos naudai pažadėjo ir susitarė už neteisėtą veikimą vykdant įgaliojimus priimti 30 tūkst. Eur kyšį už tai, kad, suklastojus dokumentus, išbrauks T.K. vadovaujamai įmonei nuosavybės teise priklausantį žemės sklypą iš Privačios nuosavybės teise valdomų nenaudojamų, apleistų žemės sklypų sąrašo.

Turimų duomenų visuma taip pat leidžia įtarti, kad P.Keinys, D.Mikienė ir I.Šileikienė iš verslininko galėjo priimti kyšius ir daiktais, kurių vertė didesnė nei 400 Eur. Manoma, kad T.K. tokiu būdu siekė išvengti mokėti suformuotą žemės mokesčio deklaraciją už 2022 metus su padidintu žemės mokesčio tarifu.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Palangos miesto savivaldybė
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Palangos miesto savivaldybė

Tyrimo duomenimis, T.K. galimai suklastojo tikrovės neatitinkantį dokumentą, kurį P.Keinys perdavė bendrininkėms, kad šios atliktų reikiamas pateikto dokumento nagrinėjimo administracines procedūras.

Tokiu būdu minėtas žemės sklypas buvo išbrauktas iš Privačios nuosavybės teise valdomų nenaudojamų, apleistų žemės sklypų sąrašo ir žemės mokestis už 2022 m. buvo apskaičiuotas, pritaikant standartinį žemės mokesčio tarifą ir sumokant beveik 12 tūkst. Eur mažesnį mokestį. Įmonės vadovas T.K. įtariamas papirkimu ir dokumento suklastojimu bei disponavimu juo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas