Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 08 05 /12:09

Palangos meras Šarūnas Vaitkus žada priešintis „Auskos“ pardavimui

Palangos meras, konservatorius Šarūnas Vaitkus, teigia, jog priešinsis valstybei priklausančios vilos „Auska“ pardavimui. Anot jo, negalima leisti, jog ši vieta būtų perduota į privačias rankas, esą geriau ją išnuomoti kuriam nors dideliam viešbučių tinklui. Turto bankas teigia įgyvendinantis valstybės pasirinktą strateginę kryptį turėti tiek nekilnojamojo turto, kiek jo reikia valstybės funkcijoms atlikti.
Šarūnas Vaitkus
Šarūnas Vaitkus / Luko Balandžio / 15min nuotr.

15min trečiadienį pranešė, kad miško apsuptą prie pat jūros esantį pastatų kompleksą Palangos Vytauto gatvėje Turto bankas ketina parduoti kitąmet, kai baigsis jo nuomos sutartis su privačia įmone.

Tai užrūstino Palangos merą Š.Vaitkų.

„Esu prieš, kad šis pastatas ir unikali teritorija ant jūros kranto būtų parduota“, – 15min perduotame komentare teigė Palangos meras.

Jis klausė, kas šioje vietoje atsirastų po pardavimo, ir svarstė, ar tai būtų dar viena prabangi vila, aptverta spygliuota viela.

„Ši teritorija turi likti ateities kartoms, negalime visko privatizuoti. Kodėl šioje vietoje negali atsirasti tarptautinio tinklo viešbutis, pavyzdžiui, „Hilton“, kuris sukurtų naujų darbo vietų?“ – klausė meras.

Anot jo, pagal Koncesijų įstatymą, šį pastatą galimą būtų išnuomoti 25 metams įrašant sąlygą, kad jį valdantis tarptautinis viešbučių tinklas į pastatą investuotų, o po 25 metų „sukurtas naujas tinklas palieka valstybei“.

„Kodėl šis pastatas negalėtų virsti moderniomis gydyklomis, juk ten yra atvestos visos reikiamos komunikacijos ir naudojamas jūros vanduo? Arba kodėl pati valstybė negali investuoti į tokią vienintelę unikalią vietą pajūryje? Yra daug modelių, kaip šį turtą išsaugoti, o ne nueiti trumpiausiu keliu privatizuojant“, – komentare rašo Š.Vaitkus.

Jo teigimu, 1992 metais jau pridaryta klaidų, kai tuometė Vyriausybė privatizavo pliažo infrastruktūrą.

„Matome, kas iš to išėjo. Ką galėsiu, viską padarysiu, kad šis unikalus turtas ir teritorija nebūtų privatizuota. Kalbėsiu su Vyriausybe ir bandysiu įtikinti, kad Turto bankas atsisakytų šių planų“, – teigė jis.

Turto bankas: „Auska“ į parduodamo turto sąrašą įtraukta prieš keliolika metų

Komentuodamas mero reakciją, Turto banko atstovas spaudai Tomas Bagdonas 15min teigė, kad planai organizuoti „Auskos“ pardavimą susiję su valstybės išreikšta valia – šis kompleksas prieš keliolika metų yra įtrauktas į valstybės parduodamo turto sąrašą ir tai nutarimu yra patvirtinusi Vyriausybė.

„Tad Turto bankas įgyvendina valstybės pasirinktą strateginę kryptį turėti tiek nekilnojamojo turto, kiek jo reikia valstybės funkcijoms atlikti“, – pabrėžė jis.

Anot Turto banko atstovo, šioje stadijoje, kai baigiasi nuomos sutartis ir reikia apsispręsti, ką daryti su kompleksu, labai gerai, kad pradedamos diskusijos ir į jas aktyviai įsitraukia vietos savivalda, nes akivaizdu, kad tokia situacija, kokia yra dabar, – pastatas reikalauja nemažų investicijų – negali tęstis.

Sutartis baigsis kitų metų balandį

„Auską“ iš valstybės nuomojasi privati įmonė „Ambra investicijos“. Sutartis dėl pastatų ir valstybinės žemės nuomos baigsis 2021 metų balandį.

„Jos nebeplanuojama pratęsti“, – 15min antradienį informavo Turto banko atstovas T.Bagdonas.

Pasak jo, šiuo metu tvarkomi dokumentai ir ruošiamasi kompleksą parduoti kaip nereikalingą valstybės funkcijoms atlikti.

T.Bagdonas teigė, kad valstybei priklausančių poilsio paskirties patalpų pastaruoju metu sparčiai atsisakoma.

Plačiau apie „Auskos“ pardavimą skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas