Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 17

Palikęs automobilius remontuoti Kauno autoservise Vytautas jų neatgavo dvejus metus: „Sukčius nieko nebijo“

Kai verslininkas Vytautas Sutkus ėmėsi bendradarbiauti su Mantu Zinkevičiumi, nemanė įsivelsiąs į painią istoriją. Įsigijęs 3 automobilius ir palikęs juos remontuoti su pardavėju susijusiame autoservise Kaune, savo pirkinių neatgavo dvejus metus. Dar vienas automobilis iš viso dingo. Paaiškėjo, kad nukentėjusių nuo to paties kauniečio – ne vienas. Vytautas niršta, kad policija nesiima jokių veiksmų sustabdyti, jo nuomone, sukčių, o M.Zinkevičius patį Vytautą vadina aferistu.
V.Sutkaus įsigyti automobiliai ir M.Zinkevičiaus autoservisas Taikos pr.
V.Sutkaus įsigyti automobiliai ir M.Zinkevičiaus autoservisas Kauno Taikos prospekte / D.Varno nuotr.

„Per tuos dvejus metus, kol vyksta ši istorija, iš teisėsaugos nėra jokios empatijos, susirūpinimo, kad sukčiaujama, žmonės apgaudinėjami vidury baltos dienos. Pagadinęs gyvenimą M.Zinkevičius ne vienam ir ne 5 žmonėms“, – taip pokalbį su 15min žurnaliste pradėjo advokatas Dominykas Varnas.

Dominyko Varno asmeninio albumo nuotr./Advokatas Dominykas Varnas
Dominyko Varno asmeninio albumo nuotr./Advokatas Dominykas Varnas

2021 m. pabaigoje į jį kreipėsi V.Sutkus, papasakojęs, kad iš kauniečio M.Zinkevičiaus ir jo dabar jau valdomos įmonės UAB „Logistai“ neatgauna 4 automobilių: trijų nupirktų – „Tesla Model 3“, „Ford Transit“ bei „Dodge Ram“, ir ketvirto, priklausančio V.Sutkaus verslo partneriui M.K. ir palikto 15-ikos minučių patikrai, – „Dodge Grand Caravan“.

„Sutkus vieną automobilį pirko įmonės vardu, du automobilius – savo, kaip fizinio asmens, vardu. Ketvirtą automobilį tik nuvežė patikrinti, ar reikia remontuoti – važiuojantis, geras automobilis buvo. Daugiau jo nebematė.

Vytautas man tuomet papasakojo, kad jau išsiaiškinęs, jog įmonė „Logistai“, iš kurios pirko minėtus tris automobilius, ir su šia įmone susijęs M.Zinkevičius turi daug problemų su pirkėjais, tokiais, kaip jis. Nuolat apgaudinėja. Susisiekęs su kitais likimo broliais jis girdi tą pačią istoriją, kaip išviliojami pinigai, o automobilių bei jų remontų staiga nebelieka“, – 15min konflikto esmę perteikė advokatas.

Pamatė skelbimą

Ši istorija prasidėjo dar 2021 m. vasarą, kai Vokietijoje gyvenantis ir mašinų perpardavimo verslą vystantis įmonės „AutoKing GmbH“ vadovas V.Sutkus elektroninėje erdvėje pamatė parduodamo daužto automobilio „Tesla“ skelbimą. M.Zinkevičius šiame skelbime buvo nurodęs savo telefono numerį.

V.Sutkaus nuotr./Vytauto Sutkaus įsigyta „Tesla“
V.Sutkaus nuotr./Vytauto Sutkaus įsigyta „Tesla“

Pasak D.Varno, skelbime buvo pateikta itin patraukli „Teslos“ kaina – apie 20 tūkst. eurų. Nurodyta, kad pardavėjas dar gali ir suremontuoti automobilį savame servise.

Susisiekęs su pardavėju, V.Sutkus nuvyko į Kauno Taikos prospekte veikiantį autoservisą, kurį M.Zinkevičius nuomojosi iš patalpų savininko R.Ž. Įvyko sandoris.

Advokato teigimu, V.Sutkus su tuomečiu „Logistų“ direktoriumi R.Š. pasirašė „Teslos“ pirkimo ir pardavimo sutartį, sumokėjo 29 tūkst. eurų (redakcijai pateiktas kasos pajamų orderis).

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Autoservisas Kaune
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Autoservisas Kaune

„Sandorio sudaryme dalyvavo ir M.Zinkevičius, kuris, kaip galiausiai paaiškėjo, niekaip oficialiai nebuvo tuo metu susijęs su „Logistais“ (vėliau tapo įmonės direktoriumi – aut. past.). M.Zinkevičius tiesiog visad kalbėjo „mes“ vardu: mes parduodame, mes remontuojame, vykdė derybas. M.Zinkevičius ant sutarties pasirašė, kad automobilis bus suremontuotas iki 2021 m. rugsėjo 30 d.“, – toliau pasakojo advokatas.

Bėgant mėnesiams po sutarties pasirašymo, V.Sutkus vis telefonu pasidomėdavo, ar jau sutvarkyta „Tesla“, o M.Zinkevičius vis pasiaiškindavo, kad dar nerado reikiamų detalių, nėra meistrų ir t.t.

Įsigijo dar du automobilius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas