Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 16

Palucko atsakas Čmilytei: Pavilionis vykdo asmeninę užsienio politiką, todėl ir turi trauktis

Seimo Europos reikalų komiteto narys socialdemokratas Gintautas Paluckas teigia, kad konservatoriaus Žygimanto Pavilionio replikos Rusijos provokatoriams tėra detalė bendrame jo viešų ir neviešų pasisakymų kontekste, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Gintautas Paluckas
Gintautas Paluckas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pasak G.Palucko, poziciją, kokią Ž.Pavilionis išdėstė kalbėdamas su Rusijos provokatoriumi, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas platina nuolat.

„Nesutinku su Seimo pirmininkės vertinimu, ji sąmoningai menkina Pavilionio veiksmus. Akivaizdu, kad jis nuosekliai kuria savo individualią užsienio politiką. Šalyje turi būti viena užsienio politika – bendra pozicija tarp Užsienio reikalų ministerijos, Seimo Užsienio reikalų komiteto bei Prezidentūros. O Pavilionis nuolat brėžia savo atskirą liniją, maišydamas siaurus partinius interesus su savo asmeniniais įsivaizdavimais ar vendetomis. Jis tai, ką kalbėjo su tuo provokatoriumi, kartoja nuolat“, – sako G.Paluckas.

Pasak politiko, užsienio valstybių vadovai ir diplomatai, visa tai matydami supranta, kad vienos Lietuvos pozicijos nėra.

„Taigi, tada nežino, kas kokius sprendimus priima, kas galų gale atstovauja tikrąją poziciją. Kitaip tariant, su kuo šnekėtis rimtai, o su kuo mandagiai ir diplomatiškai praleisti laiką. Tai ir yra didžiausia žala, kurią padarė Pavilionis. Rimtai su mumis tuoj niekas nesišnekės, nes nebeaišku, su kuo tai daryti“, – teigia G.Paluckas.

Vertindamas konservatorių partnerių valdančiojoje koalicijoje retoriką ginant Ž.Pavilionį, socialdemokratas sako, jog taip yra dėl pastarojo įtakos partijoje ir baimės nesulaukti palaikymo savo teikiamoms iniciatyvoms.

15min primena, kad trečiadienį Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen „Žinių radijui“ teigė, jog opozicijos atstovai, siekiantys konservatoriaus Žygimanto Pavilionio atstatydinimo iš Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininko pareigų, patys pasiduoda kiršinimo provokacijai.

„Tie, kurie kelia klausimą dėl Pavilionio tinkamumo, siedami su šia provokacija, tikrai sukuria ar mėgina sukurti labai pavojingą precedentą – dar labiau paskatinti priešiškų valstybių veikėjus toliau kiršinti mūsų politikus ir siekti savo tikslų, o tas tikslas – kad mes skaldytumės, kad užsienio politikoje būtume mažiau vieningi“, – vertino V.Čmilytė-Nielsen.

Trečiadienį Seimo opozicija parlamento pirmininkei įteikė surinktus parašus dėl nepasitikėjimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininku konservatoriumi Ž.Pavilioniu.

Anot opozicijos atstovų, jeigu šis politikas liks poste, jos atstovai pasitrauks iš URK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas