Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 04

Pamario gyventojai žvalgosi į vandenis: potvynio pavojaus dar nematyti

Pamario krašte po speigus ir sniego patalus dovanojusios žiemos prognozuotas gausus potvynis. Kol kas ledai pamažu juda į marias nekeldami pavojaus sodyboms, tačiau pamario gyventojai dar negali lengviau atsikvėpti: bet kurią dieną situacija gali pasikeisti.

„Pasakyti, kad kasdien žiūrime į vandenis ir stebime situaciją – būtų per švelnu. Štai aš pati šiandien esu gyva nuo 6 val. ryto. Reikėtų pasižiūrėti, kiek kilometrų jau nuvažiavau, kiek teritorijos patikrinome. Rusniškių bendruomenė labai aktyviai dalijasi naujausiomis žiniomis, kur ledai pajudėjo, kur dar ne. Žinios vis eina ir eina“, – teigė Rusnės seniūnė Dalia Drobnienė.

Anot jos, dabartinė situacija yra tarsi potvynio pusiaukelė. „Laukiame, kad vanduo, kaip mes sakome, pakils iš viršaus. Jis turi pakilti tam, kad, vaizdžiai tariant, tarsi kamštis su visa jėga išstumtų ledus. Nemuno šakose dar yra užsikišimas. Pakalnės upė yra maždaug 8 kilometrų ilgio, keturi jos kilometrai dar užsikišę ledu. Užsikišusi ir dalis Skirvytės upės. Dar reikėtų ir tinkamos krypties vėjo. Taigi, daugiau vandens ir vėjas padėtų išstumti ledus“, –15min kalbėjo D.Drobnienė.

Seniūnė laukia žinių iš Kauno hidroelektrinės, kai bus „nuleistas“ vandens perviršis į Nemuną.

Ji teigė, kad pastačius estakadą į Rusnę, ilgus metus varginę nepatogumai salos gyventojams tarsi baigėsi. Šiomis dienomis, įsitikinę vietiniai, jau turėtų problemų – vanduo būtų apsėmęs kelią. Po estakada jau matomas vanduo.

Kai kurie Šilutės krašto keliai jau apsemti. Vietomis vandens gylis jau siekia pusmetrį.

Paskutinis potvynis Pamario krašte buvo 2018–2019 m. Tada rusniškiai kelis mėnesius gyveno apsemti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas