Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 05 26

Panevėžiečiai iš prezidento didelių pokyčių nesitiki, o į europarlamentarus žiūri skeptiškai

Sekmadienį panevėžiečiai vėl skuba prie balsadėžių. Antrame prezidento rinkimų ture miesto ir rajono gyventojai renkasi iš dviejų kandidatų – Ingridos Šimonytės ir Gitano Nausėdos. Taip pat kartu vyksta ir rinkimai į Europos parlamentą. Taigi, kokie panevėžiečių lūkesčiai?
Balsavimas Panevėžyje
Balsavimas Panevėžyje / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Panevėžietis Rimvydas Dalinkevičius teigia, kad prezidentui didelių užduočių nekelia ir tikisi, kad naujasis šalies vadovas bus ne blogesnis, nei Lietuvai dvi kadencijas vadovavusi Dalia Grybauskaitė.

„Pasirinkti nebuvo sunku, kadangi už tą patį kandidatą balsavau ir pirmame ture, todėl savo nuomonės nekeičiau. Dabartinės prezidentės Dalios Grybauskaitės kadencijas vertinu teigiamai. Manau, kad tai buvo stipri prezidentė žiūrint ir Europos mastu, todėl atsiradus naujam prezidentui ypatingų pokyčių nenorėčiau, nes ta kryptis man priimtina iš aš ją palaikau.

Europarlamento rinkimuose išsirinkti taip pat nebuvo sunku, ne pirmą kartą už tą partiją balsuoju. Tiesiog nieko nekeičiau, tęstinis dalykas“, – kalbėjo 10 000-uoju numeriu pažymėtą balsavimo lakštą gavęs panevėžietis Rimvydas Dalinkevičius.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Balsavimas Panevėžyje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Balsavimas Panevėžyje

Panevėžietė Rūta tikino, kad jei dėl kandidato į prezidentus ji buvo apsisprendusi jau seniau, tai Europos parlamento rinkimai yra tikras iššūkis. Anot pašnekovės, ją papiktino iki šiol parlamente dirbusių lietuvių posėdžių lankomumas ir aktyvumas.

„Sunkiau buvo išsirinkti pirmame ture. Žiūrėjau debatus, diskusijas su kandidatais į prezidentus. Apsisprendžiau išsirinkti tą, kuris dabar pateko į antrąjį turą, tai vėl balsavau už tą patį.

O Europos parlamento narių rinkimus tai vertinu skeptiškai, nes skaičiau internete statistiką apie posėdžių lankomumą. Pasirodo, kad gaunant kelių tūkstančių eurų algą ten galima tiesiog praleisti posėdžius.

Pabandykit privačiame sektoriuje į darbą neateiti be priežasties ir pasakykit, kas bus. Nežinau, kam apskritai reikalingi tokie žmonės parlamente, kurie ten tik dėl skaičiaus. Balsavau už partiją ir žmones, kurie ten dar nebuvę. Reikia tikėtis, kad bent jau posėdžius lankys. Nebelipkim ant to paties grėblio“, – sakė panevėžietė Rūta.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Balsavimas Panevėžyje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Balsavimas Panevėžyje

Panevėžio rajono, Krekenavos gyventoja Liudmila pasakojo, kad antrame ture turėjo rinktis naują kandidatą, nes po pirmojo turo jos favoritas iškrito iš kovos. Tiesa, rinkėja pokyčių galimybes, atėjus naujam prezidentui, vertina atsargiai.

„Pirmame ture balsavau už kitą kandidatą, bet jis nepateko į antrąjį turą. Dabar pasirinkau tą, kuris man atrodė kaip antras variantas. Ko tikiuosi iš naujo prezidento? Nieko ypatingo. Nemanau, kad prezidentas gali daug pakeisti. Svarbiausia, kad paprastiems žmonėms, pensininkams būtų lengviau. Bet čia ne vien nuo prezidento priklauso. O Europos parlamento rinkimuose balsavau už žinomus man žmones, senus politikus“, – teigė Panevėžio rajono gyventoja Liudmila.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Balsavimas Panevėžyje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Balsavimas Panevėžyje

Išankstiniame balsavime savo valią išreiškė dešimtadalis Panevėžio rinkėjų. Panevėžio rajone iš anksto balsavo kiek daugiau nei aštuoni procentai gyventojų.

Sekmadienį rinkimai vyksta gana aktyviai, pažeidimų kol kas neužfiksuota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas