Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 15

Panevėžiečiai maisto atliekas pradės rūšiuoti po kelių mėnesių

Panevėžiečių virtuvėse jau turėjo stovėti savivaldybės išdalyti kibirėliai maisto atliekoms, o prie daugiabučių – ir joms skirti specialūs konteineriai, tačiau rūšiuoti tokias atliekas Aukštaitijos sostinės gyventojai pradės tik po kelių mėnesių, nes Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centras dar stato maisto atliekų rūšiavimo ir apdorojimo liniją, rašo portalas „Sekundė“.
Maisto atliekos
Maisto atliekos / 123RF.com nuotr.

„Kibirėlius pradėsime dalinti metų pabaigoje. Jeigu dabar išdalintume, gyventojai gali iš karto pradėti rinkti maisto atliekas, o jų nebus kur vežti“, – sako Panevėžio savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus specialistė Rūta Taučikienė.

Nupirktas 191 konteineris bioskaidžioms atliekoms prie daugiabučių, šio mėnesio pabaigoje į Panevėžį turėtų atkeliauti 7 580 konteinerių individualių namų valdoms. Savivaldybė jau turi įsigijusi ir daugiau nei 44 tūkst. septynių litrų talpos kibirėlių, kurie bus išdalyti panevėžiečiams.

Nuo kitų metų Lietuvoje įsigalios Europos Sąjungos direktyva, įpareigojanti iš bendrų atliekų atskirti maisto ir virtuvės atliekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas