Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 11

Panevėžietis pasipiktino: požeminiai šiukšlių konteineriai įrengti, tačiau jais naudotis negalima

Į naujienų portalo JP redakciją kreipėsi Respublikos gatvės gyventojas, kuris nepatenkintas dėl gatvėje įrengtų, bet nenaudojamų požeminių konteinerių. Vyras gūžčioja pečiais: šiuolaikiški, akiai patrauklūs atliekų konteineriai stovi jau kelis mėnesius, tačiau naudotis negalima – jie aptverti metaline tvora.
Požeminiai konteineriai Panevėžyje
Požeminiai konteineriai Panevėžyje / „Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Teks palaukti

Panevėžio miesto savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vyriausiasis specialistas Mindaugas Šagamogas primena, kad mieste plečiama moderni atliekų infrastruktūra – įrenginėjama 15 papildomų požeminių konteinerių aikštelių, tačiau darbus laikinai teko stabdyti.

„Šią ir dar keletą aikštelių liko iškloti trinkelėmis, bet dabar turime atšiaurias oro sąlygas. Įstatymai po kietosiomis dangomis dirbi draudžia, rangovas yra sustabdęs sutartį. Supraskime, kad trinkelių, smėlio dangos negalima įrenginėti kada yra šalčiai, sniegas, atitirpimai. Tokiu metu atliekami darbai būna nekokybiški, todėl laikinai juos sustabdėme ir, kai tik oro sąlygos leis, darbus pratęsime“, – paaiškino M.Šagamogas ir prašo gyventojų kantrybės.

„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Mindaugas Šagamogas
„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Mindaugas Šagamogas

Planuojama, kad panevėžiečiai Respublikos gatvėje, prie Santuokų rūmų įrengtais konteineriais galės naudotis pavasario pabaigoje ar vasaros pradžioje.

Panevėžietis pasipiktino: požeminiai šiukšlių konteineriai įrengti, tačiau jais naudotis negalima.

Bus patogiau

Pasak Miesto infrastruktūros skyriaus specialisto, Panevėžyje už Europos Sąjungos ir miesto biudžeto lėšas jau įrengta 20 požeminių atliekų surinkimo aikštelių. Projektas tęsiamas ir toliau.

„Kadangi skatiname ekologiją ir tvarumą, įrenginėjama dar 15 tokių aikštelių. Mieste jų bus 35 vietose. Tai leis panevėžiečiams patogiau tvarkytis su atliekomis ir jas rūšiuoti“, – aiškino M.Šagamogas.

Visose aikštelėse stovės stiklo, plastiko, popieriaus ir buitinių atliekų konteineriai.

Parinko vietas

Naujų požeminių atliekų surinkimo konteinerių aikštelių vietos pasirinktos atsižvelgus į esamų aikštelių išdėstymo vietas. Aikštelės jau įrengtos arba baigiamos įrenginėti Nemuno, Klaipėdos, Respublikos ir Beržų, Parko, Ramygalos, Smėlynės, Aldonos, Kranto gatvėse ir Nepriklausomybės bei Savanorių aikštėse.

„Tos vietos suplanuotos prie pagrindinių gatvių, centrinėje miesto dalyje, prie traukos centrų, ar ten, kur netrukdo komunikacijos. Visose stovės stiklo, plastiko, popieriaus ir buitinių atliekų konteineriai“, – sakė M.Šagamogas.

Anot Miesto infrastruktūros skyriaus specialisto, naujų požeminių atliekų surinkimo aikštelių įrengimas prasidėjo praėjusių metų pavasarį, darbus planuojama užbaigti iki šių metų vasaros.

„Projektą finansuoja Savivaldybė ir ES sanglaudos fondas. Ir tai kainuos per 619 tūkst. eurų“, – teigė M.Šagamogas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas