Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 21

Panevėžio centre – bandymas užgrobti valdžią: vyko pratybos

Pirmadienį prasidėjusios Karaliaus Mindaugo husarų bataliono pratybos „Karaliaus kirtis 2021“ įgauna pagreitį. Antradienį šalia Panevėžio miesto savivaldybės rinkosi protestuotojai. Čia jie imitavo mitingą, kuris kilo dėl nepasitenkinimo valdžia.
Panevėžyje pratybų „Karaliaus kirtis 2021“ metu – mitingo imitacija
Panevėžyje pratybų „Karaliaus kirtis 2021“ metu – mitingo imitacija / Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Mitingas už Udiją

„Udijos piliečiai“ buvo tie išgalvoti asmenys, kurie pradėjo mitingą. Udija – tai išgalvota, priešiška valstybė, kuri atspindi tautines mažumas. Jų tikslas – įvesti savo valdžią Lietuvoje.

Protesto scenarijus:

„Nepatenkinti gyventojai skundžiasi valdžia todėl, kad „Gerovės partijos“ (red. pastaba – Partija išgalvota) lyderiui nebuvo suteiktos tam tikros teisės patekimui į valdžią. Pagal scenarijų iš Savivaldybės išeina atstovas nuraminti minios, tačiau jam to padaryti nepavyksta, ko pasekoje protestuojančių žmonių būrys pradeda rodyti vis didesnį nepasitenkinimą. Protestui tęsiantis prie Savivaldybės atvažiuoja VIP asmuo, kuris atsakinėja į nepasitenkinusių žmonių klausimus.

Tačiau VIP asmeniui sprendžiant problemas, netikėtai nuaidi sprogimas ir pasigirsta šūviai. Po sprogimo ir šūvių minioje pasklinda panika. Išsilaksčius mitinguotojams, pastebima, jog yra sužeistųjų. Iškviečiama greitoji medicinos pagalba, suteikiama pagalba sužeistiesiems“, – naujienų portalui JP pasakojo Karaliaus Mindaugo husarų bataliono S5 skyriaus viršininkas vyr. ltn. Tomas Malinskas.

Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Tomas Malinskas
Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Tomas Malinskas

Kasmet nauji iššūkiai

Pasak jo, protesto metu treniruojamas bendradarbiavimas tarp policijos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, greitosios medicinos pagalbos bei Karaliaus Mindaugo husarų bataliono.

Paklaustas, kodėl šiemet piketas vyko prie Savivaldybės, o ne prie „Cido“ arenos, kaip tai vyko pernai, vyr. ltn. T.Malinskas paaiškino, jog šis scenarijus kiek realistiškesnis, lyginant su praėjusių metų riaušėmis prie arenos.

Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Panevėžyje pratybų „Karaliaus kirtis 2021“ metu – mitingo imitacija
Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Panevėžyje pratybų „Karaliaus kirtis 2021“ metu – mitingo imitacija

„Vietas stengiamės nuolatos keisti, jei tik leidžia situacija, taip sudarydami iššūkius pratybų dalyviams vykdant užduotis. Šiemet protestą pasirinkta vykdyti prie Savivaldybės todėl, kad tai realistiškesnė vieta mitingui“, – sakė S5 skyriaus viršininkas.

Daugelis gyventojų apie mitingą nežinojo

Daugelis pro šalį einančių miestiečių nežinojo apie vyksiantį taikų mitingą, todėl pamatę – sunerimo. Vieni išsigandę klausė, kas čia vyksta, už ką čia mitinguojama, kiti piktinosi, kad keliamas triukšmas, sąmyšis. Atsirado ir tokių, kurie net nežinodami kas vyksta, kartu panoro protestuoti.

Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Panevėžyje pratybų „Karaliaus kirtis 2021“ metu – mitingo imitacija
Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Panevėžyje pratybų „Karaliaus kirtis 2021“ metu – mitingo imitacija

Pensininkė Irena tikino, kad tokio pobūdžio pratybos, taikus mitingas, yra labai gerai.

„Visų pirma reikia mokėti atremti tokius įvykius, jei tokių pasitaikytų. O, antra, manau, ir lietuviams reikėtų išmokti taip piketuoti, nes tik tokiu būdu išsikovosime geresnį gyvenimą, algų, pensijų didinimą“, – sakė panevėžietė.

Kitas gyventojas, tik pamatęs mitingą, ėmė komentuoti, kad tokios pratybos – nepriimtinos. „Didelis triukšmas, sunku pravažiuoti pro Laisvės aikštę, neįmanoma įeiti į Savivaldybę. Kažkokia nesąmonė“, – piktinosi vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas