Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 30

Panevėžio mobiliajame punkte dirbantiems medikams gali tekti atsisakyti planuotų atostogų

Nuo pirmadienio, išplėtus privalomą periodinį testavimą dėl COVID-19, kai kuriuose miestuose procedūros reikia laukti ir keturias ar penkias dienas. Daugiau žmonių dėl koronaviruso šiomis dienomis testuojasi ir Panevėžyje veikiančiame mobiliajame punkte.
Mobilusis koronaviruso patikros punktas
Mobilusis koronaviruso patikros punktas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Didžiulė problema

„Yra didžiulė problema mobiliuosiuose punktuose, kadangi yra reikalingo testo, vadinamojo greitojo antigeno, stinga beveik visuose miestuose. Tuo pačiu noriu priminti, kad testuotis reikia kas 7 arba kas dienų. Vietų dabar stinga todėl, kad dabar visi suskubo testuotis kaip išeidami į darbą. Tad kantrybės truputį, kadangi mobiliųjų punktų pajėgumai ir žmogiški resursai yra riboti“, – sako Karštosios linijos 1808 koordinatorė Greta Beinaravičiūtė.

Pasak jos, didžiuosiuose miestuose testavimo reikėtų laukti daugiausiai 1-2 dienas, tačiau yra „daugybė miestų kur reikia laukti ir keturias ar penkias dienas“.

Prevencija prieš sparčiai plintančią atmainą

Siekiant suvaldyti delta (indiškosios) atmainos plitimą, nuo pirmadienio periodiškas testavimas privalomu tampa nepersirgusiems ir nepaskiepytiems krovinių ir keleivių vežėjams, laisvalaikio, pramogų, kultūros sričių, maitinimo įstaigų darbuotojams, kariams, viešojo administravimo subjektų darbuotojams, bei žmonėms, kurie dirbs su pastaruoju metu nelegaliai į Lietuvą atvykstančiais migrantais.

Tikrintis reikės ne dažniau kaip kas septynias ir ne rečiau kaip kas dešimt dienų, kol kas tai bus atliekama valstybės lėšomis.

Atsisako atostogų

Išplėtus viešojo ir kitų sektorių privalomojo testavimo grupes, didėja ir mobiliųjų punktų darbo pajėgumai bei apimtys. Kaip naujienų portalui JP sakė Panevėžio mobiliojo punkto administratorė Danutė Stanevičienė, mobiliojo punkto darbuotojai jau numato, jog artėjant naujai COVID-19 bangai, gali tekti ne vienam atsisakyti rugpjūčio mėnesį planuotų bent minimalių atostogų su šeimomis ar artimaisiais.

Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Danutė Stanevičienė
Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Danutė Stanevičienė

„Ypač nuo šios savaitės pradžios mobiliuosius punktus vėl užplūdo daugiau vidutinio amžiaus gyventojų, kurie, siekdami galimybės dirbti, privalo testuotis. Mobiliojo punkto darbuotojams, kurių didžioji dalis šiuo metu yra Panevėžio miesto poliklinikos skirti žmogiškieji ištekliai, tenka vėl dirbti dvejomis pamainomis. Per darbo dieną tenka paimti ne mažiau kaip 240 mėginių“, – šių dienų situaciją komentuoja D.Stanevičienė.

Panevėžio mobiliojo punkto administratorė teigia, jog didelį nerimą kelia ir vis dar dažnai pasitaikantis informacijos trūkumas, jog tiek vidutinio, tiek jaunesnio amžiaus gyventojai vis dar nežino, kur registruotis, siekiant pasidaryti testą ar norint gauti vakciną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito