2022 02 06

Panevėžio rajono ūkininkas metė „valstiečius“ – pasirinko Saulių Skvernelį

Sausio pabaigoje vykusiame Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ steigiamajame suvažiavime pirmininku išrinktas buvęs premjeras, vienas partijos iniciatorių Saulius Skvernelis. Jo kandidatūrą palaikė 622 susirinkę partijos nariai iš 742.
Petras Nevulis
Petras Nevulis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dalyvavo suvažiavime

Naujos partijos steigime dalyvavo ir Panevėžio rajono ūkininkas, buvęs Seimo bei buvęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narys Petras Nevulis.

Politikas neslėpė, kad „valstiečiu“ išbuvo nemažą laiko tarpą.

„Praėjusį šeštadienį tapau naujai besikuriančios partijos Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ nariu. Dalyvavau steigiamajame suvažiavime. Nieko čia nepadarysi. LVŽS partijai, kuri šie tiek keitė savo pavadinimą, bet vis išlikdavo žodis „valstiečių“, išbuvau aštuoniolika metų“, – nuoširdžiai prisipažino P.Nevulis.

Neįtiko kolegoms

Išgirdęs klausimą, kodėl pakeitė partiją ir pasitraukė iš LVŽS gretų, P.Nevulis aiškino, kad tam įtakos turėjo tam tikros aplinkybės.

„Kada žmonės patys nieko nenori daryti, nejuda bei neleidžia kitiems dirbti, belieka iš tokios partijos trauktis ir leisti jiems dirbti kaip nori. Kalbu atvirai apie LVŽS Panevėžio rajono skyriaus pirmininkę Vitaliją Kuliešienę. Nors konfliktas neįvyko, bet ji manimi buvo nepatenkinta. Per prievarta geras nebūsi, todėl ir išėjau“, – aiškino ūkininkas P.Nevulis.

Pasak jo, būdamas LVŽS nariu su nieko nesipyko ir stengėsi su visais bendrauti.

„Tačiau su kai kuriais bendrauti – sudėtinga. Ir jau prieš porą metų supratau, kad ne visiems „valstiečiams“ patinku. Kai tai sužinojau, kad viename „valstiečių“ vežime netelpame, tai iš to vežimo pasitraukiau – išlipau. Tegu jiems bus lengviau važiuoti“, – atviravo buvęs Seimo narys.

Skyriui vadovauti nepretenduoja

P.Nevulis pasakojo, kad iš Panevėžio rajono kartu su juo autobusu važiavo septyni asmenys.

„Dar keli žmonės atvažiavo savo transportu. Tai bendrai partijos steigime dalyvavo apie 15 žmonių iš rajono. Bendrai mūsų komandoje yra apie 30 žmonių – naujos partijos narių. Kol kas tiek, nors per daug ir nekvietėme į naują partiją. Yra jaunų, kurie nori tapti demokratiškos partijos nariais. Beje, Panevėžio skyrių steigsime kovo mėnesį, kai tik bus baigta pačios partijos registracija. Tada ir bus steigiamas skyrius. Skyriaus pirmininku nepretenduoju būti, nes kol kas pareigomis nesiskirstėme – esame visi lygūs. Man pareigos nėra svarbu“, – naujienų portalui JP teigė naujos partijos narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento