Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 05

Panevėžio teisme – Kupiškio mero byla: 20 tūkst. eurų už išskirtines sąlygas festivalyje „Stichijos“?

Šiandien Panevėžio apygardos teisme vyko pirmasis posėdis baudžiamojoje byloje, kurioje kaltinimai pateikti Kupiškio rajono savivaldybės merui Dainiui Bardauskui ir savivaldybės kultūros centro direktorei Jolitai Janušonienei.
Dainius Bardauskas
Dainius Bardauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Savivaldybės meras ir kultūros centro direktorė kaltinami dėl kyšininkavimo, prekybos poveikiu, dokumentų klastojimo ir kurstymo suklastoti dokumentą.

Išsprendęs klausimus dėl proceso šalių prašymų, teismas pradėjo bylą nagrinėti iš esmės. Prokurorė perskaitė kaltinamąjį aktą, rašoma teismo atstovų pranešime.

Jo duomenimis, kaltinimai merui ir direktorei yra susiję su kūrybos ir meno festivaliu „Stichijos“, kuris kelerius metus buvo rengiamas Kupiškio marių saloje.

Prokurorai teigia, kad 2017, 2018 ir 2019 metais kaltinamieji iš kelių bendrovių galimai pareikalavo ir paėmė kyšius už tai, kad jiems būtų sudarytos išskirtinės prekybos sąlygos festivalių metu, taip apribojant galimybę kitiems asmenims prekiauti festivalyje.

Kaltinamajame akte nurodoma, kad iš verslininkų paimtų kyšių suma gali siekti 20 tūkst. eurų.

Be to, Kupiškio rajono meras D.Bardauskas yra kaltinamas kurstymu klastoti dokumentus, o Kupiškio rajono kultūros centro direktorė – dokumentų klastojimu. Prokurorai mano, kad „Stichijų“ festivalio metu 2019 metais vienam iš atlikėjų už koncertą buvo sumokėta visai kita pinigų suma, nei nurodyta sutartyje.

Nė vienas iš kaltinamųjų savo kaltės nepripažįsta. Savo parodymus jie sutiko duoti po to, kai bus apklausti visi liudytojai.

Šiandien teisme parodymus davė du pirmieji liudytojai. Per kitus tris posėdžius teismas planuoja apklausti dar dešimt liudytojų.

Artimiausias teismo posėdis numatytas gegužės 26 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas