Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 03

Panevėžio vyskupas emeritas laimina Šeimos maršą: „Mano tauta, kuo tu nusikaltai, kad dabar savieji nori tave sunaikinti?“

Panevėžio vyskupas emeritas Jonas Kauneckas savo feisbuko paskyroje pasidalijo mintimis apie gegužės 15 d. planuojamą Didįjį Šeimos gynimo maršą. Anot dvasininko, „verkia sena vyskupo širdis dėl baisios grėsmės Tautai“, todėl jis laimina maršą. Vyskupų konferencija prieš kurį laiką yra paskelbusi, kad kvietimus į šį renginį gavę Vilniaus ir Kauno arkivyskupai jame dalyvauti neketina.
Panevėžio vyskupas emeritas Jonas Kauneckas
Panevėžio vyskupas emeritas Jonas Kauneckas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Didysis šeimos gynimo maršas planuojamas po dviejų savaičių, tačiau jo rengėjai jau spėjo pasižymėti savo pareiškimais.

Štai socialiniame tinkle dalijamasi protesto akcijos vedėju ir scenaristu įvardijamo Artūro Orlausko pareiškimais, kuriais jis grasina „nušluoti „nafig“ visą tą Seimą“, parlamentarus vadina necenzūriniu žodžiu, ragina apsupti Seimą, kol šis nepaklus reikalavimams.

Plačiau skaitykite čia: Šeimų gynėjo retorika privertė suklusti: pagrasino nušluoti visą Seimą, parlamentarus išvadino necenzūriniu žodžiu.

Vilniaus ir Kauno arkivyskupai nedalyvaus

Katalikų Bažnyčios Lietuvoje vadovai irgi ne kartą išgirdo klausimų apie šį maršą, tad balandžio 23 d. Lietuvos vyskupų konferencija išplatino pranešimą apie tai.

„Atsiliepdami į gautas žiniasklaidos užklausas dėl „Didžiojo šeimos gynimo maršo“, primename, kad Bažnyčia nuosekliai rūpinasi šeima ir ją remia. Bažnyčiai svarbi ne tik šeimos institucija apskritai, bet ir kiekviena konkreti šeima, nes šeimos gerovė yra vienas iš kertinių Bažnyčios misijos uždavinių bei esminių siekinių ne tik Bažnyčiai, bet ir visai visuomenei. Šeima – darnios ir laimingos visuomenės gyvavimo sąlyga.

Puoselėjant šeimos vertybes ir saugant šeimos institutą, skatiname tokį visuomenės narių bendradarbiavimą, kuris leistų rūpintis mūsų šeimomis bei kurtų sąlygas jų gerovei nenaudojant neapykantos kalbos ar užuominų į bet kokio – fizinio ar psichologinio – smurto naudojimą. Siekdami šeimos gerovės atpažinkime, jog nepaisant skirtingų įsitikinimų ar pažiūrų, kiekvieno visuomenės nario santykiai su kitu turi būti grindžiami abipuse pagarba ir artimo meile.

Atsiliepdami į gautas žiniasklaidos užklausas dėl „Didžiojo šeimos gynimo maršo“, primename, kad Bažnyčia nuosekliai rūpinasi šeima ir ją remia.

Informuojame, kad kvietimus į aukščiau minėtą renginį gavę Vilniaus ir Kauno arkivyskupai jame dalyvauti neketina. Bažnyčia ir toliau nenuilsdama dės visas pastangas, kad mūsų šeimos liktų saugios ir galėtų netrukdomos gyventi, atsiliepdamos į savo pašaukimą“, – skelbta pranešime.

Ragina nebijoti gąsdinimų

Tačiau tarp dvasininkų esama ir kitokių nuomonių. Štai Panevėžio vyskupas emeritas J.Kauneckas feisbuke išsakė savo poziciją, kad jis laimina maršą, ir ragino nebijoti gąsdinimų, kad „Didįjį Šeimos gynimo maršą rengia svetimos priešiškos jėgos“.

„Nenustoju Dievui dėkoti už mūsų Tautą! Kokią nuostabią dvasią mums davė Dievas! Be galo žaviuosi: mūsų Tauta visada stebino pasaulį narsiomis kovomis prieš kryžiuočius, prieš caro ir bolševizmo žvėriškumą. Mūsų Tauta visada gynė Laisvę.

Bet dabar išmušė skaudi valanda: verkia sena vyskupo širdis dėl baisios grėsmės Tautai. Mano Tauta, kuo Tu nusikaltai, kad dabar savieji nori Tave sunaikinti? Valdantieji, kreipiuosi į Jus: jei sunaikinsite Šeimą, sunaikinsite ir Lietuvą“, – tokiais žodžiais į savo sekėjus kreipėsi vyskupas emeritas.

Brangūs Lietuviai, nenustoju Dievui dėkoti už mūsų Tautą! Kokią nuostabią dvasią mums davė Dievas! Be galo žaviuosi:...

Posted by Jonas Kauneckas on 2021 m. gegužės 2 d., sekmadienis

Toliau jis rašo „ visa širdimi“ jaučiantys žmonių mintis, kad esą „išmušė valanda ginti šeimą, ginti Lietuvos ateitį, jos išlikimą“.

„Mielieji, Jūsų tenesulaiko gąsdinimai, kad Didįjį Šeimos gynimo maršą rengia svetimos priešiškos jėgos. Jūs įsitikinę, kad tai savieji išverstskūriai nori žūtbūt sugriauti Maršą. Ir Jūs su ašaromis šaukiate: „Mes nepasiduosime, niekas mūsų neišgąsdins, jokie trukdytojai nesulaikys, mes ginsime Šeimą – iš visų jėgų ginsime. Tikro lietuvio niekas negali sustabdyti“. Dabar reikia gintis nuo savųjų, kaip nuo baisiausio priešo. Todėl tuo Maršu ir pakilote kovoti už Šeimą, už tai, kas lietuviui visada buvo brangiausia.

Jūsų te nesulaiko gąsdinimai, kad Didįjį Šeimos gynimo maršą rengia svetimos priešiškos jėgos. Jūs įsitikinę, kad tai savieji išverstskūriai nori žūtbūt sugriauti Maršą.

(…) Ir aš, vyskupas Jonas Kauneckas, laiminu Maršą. Visus Jus laiminu“, – teigė J.Kauneckas, tvirtindamas, kad tądien pats melsis Krekenavoje prie grįžusio restauruoto 612 metų senumo stebuklingo Mergelės Marijos paveikslo.

Lietuvos vyskupų konferencija pirmadienį savo puslapyje pakvietė į maldos tiltą:

„Šeima yra nepaprastai svarbi visuomenės ir Bažnyčios gyvenime, todėl Lietuvos vyskupai kviečia per gegužines ir birželines pamaldas, o ypač nuo Motinos iki Tėvo dienos tiesti maldos tiltą savo šeimose ir už šeimas.

Tiltai statomi, kad sujungtų skirtingus krantus. Santuokos sakramentas sujungia skirtingus žmones į šeimą, kuriai reikia Bažnyčios, valstybės, visuomenės palaikymo. Todėl dalyvaudami gegužinėse ir birželinėse pamaldose, tikintieji kviečiami įsitraukti į bendrą maldą, kuri tarsi tiltas sujungs tėvus ir vaikus bei stiprins šeimas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas