Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 04 /09:30

Panevėžio vyskupas įspėjo garsų kunigą dėl netinkamo elgesio: nuotraukos ir pasiūlymai vyrams

Utenos rajono Vyžuonų miestelio Šv. Jurgio parapijai vadovaujantis, bet taip pat kiekvieną pirmadienio vakarą Vilniaus Aušros Vartų bažnyčioje mišias laikantis Sigitas Sudentas įspėtas dėl netinkamo elgesio.
Sigitas Sudentas
Maldininkų protestas prieš eitynes / Rimvydo Ančerevičiaus/www.jp.lt nuotr.

Panevėžio vyskupas Linas Vodopjanovas naujienų portalui „Delfi“ patvirtino asmeniškai kalbėjęsis su 59 metų S.Sudentu dėl to, kad internete šis ieško artimų santykių su jaunais vyrais.

„Jis buvo įspėtas“, – sakė vyskupas.

L.Vodopjanovas mano, kad kunigas S.Sudentas jo žodžius išgirdo – po pokalbio „jau praėjo nemažai laiko“, jis daugiau negirdėjo apie netinkamą dvasininko iš Vyžuonų elgesį.

Apie Vyžuonų Šv. Jurgio parapijos klebono elgesį Panevėžio vyskupijai pranešė vienas neseniai pilnametystės sulaukęs jaunuolis. Jis portalui prisipažino, kad yra užsiregistravęs homoseksualiems asmenims skirtoje pažinčių svetainėje, čia ir sulaukė žinutės iš klebono S.Sudento. Kunigas esą jam siuntė ir savo nuogo nuotraukas, siekė artimų santykių. Pats dvasininkas su portalu atsisakė kalbėti, bet tikino, kad jo nuotraukas siuntė kažkas kitas.

Itin veiklus kunigas, A.Brazausko nuodėmklausys

S.Sudentas į Vyžuonas buvo perkeltas iš Panevėžio 2021 m. Dvasininkas trejus metus, nuo 2018 metų, ėjo Panevėžio Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo rektorato rektoriaus pareigas.

Kunigas S.Sudentas baigė Kauno tarpdiecezinę kunigų seminariją ir 1989 m. gegužės 28 buvo įšventintas kunigu. 1989–1990 m. buvo Utenos Kristaus žengimo į Dangų parapijos vikaras, 1990 m. talkino klebonui Petrui Adomoniui. Jis dalyvavo Lietuvos Sąjūdžio veikloje Utenoje.

TV TOPAS nuotr./Sigitas Sudentas
TV TOPAS nuotr./Sigitas Sudentas

S.Sudento iniciatyva ir rūpesčiu Utenoje buvo pradėta kurti nauja parapija, 1990 m. kovo 20 d. įregistruota Aukštakalnio-Dauniškio mikrorajonų Romos katalikų bendruomenė, tų pačių metų gegužės 14 d. gautas žemės sklypas naujos bažnyčios statybai.

Nepaisydamas lydėjusio nepritarimo, S.Sudentas pasiryžo pastatyti unikalų Europoje maldos namų kompleksą su piramidės formos bažnyčia pagal architektų V.Treinio ir J.Šipalio projektą. 1990 m. rugsėjį būsimojo komplekso vietoje pastačius ir pašventinus piramidės formos koplyčią, S.Sudentas pradėjo kurti Utenos Dievo Apvaizdos parapiją ir 1990–2002 m. buvo jos administratorius.

1992–1995 m. jis organizavo naujosios Dievo Apvaizdos bažnyčios statybą, šia idėja sužavėjęs net ir popiežių Joną Paulių II. Tačiau dėl lėšų trūkumo tokios didingos bažnyčios statyba buvo nutraukta, o vėliau pirminio projekto išvis atsisakyta, o nebaigta statybvietė išmontuota.

2002–2018 m. S.Sudentas buvo Alantos (Molėtų r.) Šv. Apaštalo Jokūbo parapijos klebonas. Jo rūpesčiu buvo suremontuota ir perdažyta Alantos bažnyčia, atnaujinti jos bokštai, organizuotas Palaimintojo Teofiliaus Matulionio atminimo įamžinimas Alantos ir Skiemonių parapijose.

S.Sudentas buvo Lietuvos prezidento Algirdo Mykolo Brazausko (1932–2010) nuodėmklausys, lydėjęs šį politiką iki jo gyvenimo pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas