Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje įgyvendinama „Tūkstantmečio mokyklų“ programa – mokyklose įrengiamos gamtos mokslų laboratorijos

Panevėžio miesto savivaldybė siekia užtikrinti, kad jauni panevėžiečiai nuo mažens gautų kokybišką ugdymą, todėl ieško įvairių būdų ir finansavimo šaltinių šiam tikslui pasiekti. Vienas iš jų – dalyvavimas „Tūkstantmečio mokyklų“ programoje.
Panevėžyje įgyvendinama „Tūkstantmečio mokyklų“ programa
Panevėžyje įgyvendinama „Tūkstantmečio mokyklų“ programa / Panevėžio miesto savivaldybė

„Džiugu matyti, kaip po atliktų remonto darbų „Vilties“ progimnazijos mokiniai mokosi atnaujintose patalpose, o rekonstruoti V. Žemkalnio gimnazijos ir „Vilties“ progimnazijų stadionai vėl pilni gyvybės. Miesto mokyklas jau pasiekė nauji kompiuteriai ir jų mobilios įkrovimo spintos, padėsiančios efektyviau atlikti mokymosi užduotis. Taip pat visiems Panevėžio miesto mokiniams nupirktos licencijos jungtis prie skaitmeninių mokomųjų vadovėlių platformoje EDUKA. Tai tik keletas pavyzdžių iš daugelio darbų, kuriuos atliekame siekdami pagerinti mokinių ugdymą. Investuojame į infrastruktūros ir ugdymo kokybės gerinimą, kad mūsų miesto moksleiviai turėtų geriausias sąlygas mokytis,“ – sako Panevėžio miesto savivaldybės vicemerė Loreta Masiliūnienė.

Mokyklos, dalyvaujančios „Tūkstantmečio mokyklų“ programoje, atsižvelgė į savo poreikius ir pritaikė veiklas pagal svarbiausias sritis. Vienas iš pagrindinių prioritetų – mokinių STEAM kompetencijų ugdymas. Todėl mokyklose bus atnaujinti gamtos mokslų kabinetai, modernizuota įranga ir įsigytos naujos priemonės. Taip pat daug dėmesio bus skiriama įtraukiajam ugdymui – mokymosi erdvės bus pritaikytos pagal universalaus dizaino principus ir mokiniams su negalia.

Šiuo metu programoje dalyvaujančiose mokyklose vykdomi infrastruktūros modernizavimo darbai. Sukuriamos naujos mokymosi erdvės, skirtos praktiniam mokinių ugdymui. Mykolo Karkos pagrindinėje mokykloje ruošiamasi pradėti remonto darbus, kurių metu bus įrengta gamtos mokslų laboratorija. Rožyno progimnazijoje atnaujinamos patalpos, kuriose bus įkurtos gamtos mokslų laboratorija ir STE(A)M erdvės. „Ąžuolo“ progimnazijoje vyksta STEAM ir STE(A)M ugdymo erdvių renovacija, siekiant sukurti modernias mokymosi aplinkas, skirtas praktiniam mokinių ugdymui.

J. Balčikonio, J. Miltinio ir 5-ojoje gimnazijose bus įrengtos trys modernios laboratorijos – biologijos, chemijos ir fizikos. Panevėžio pradinėje mokykloje bus įrengtos STEAM erdvės, o Beržų, „Žemynos“, „Šaltinio“ ir „Vyturio“ progimnazijose – gamtos mokslų laboratorijos ir inovatyvios STE(A)M erdvės.

Remonto metu mokyklose bus atnaujinti mokslų kabinetai, įrengti energiją taupantys LED šviestuvai, atnaujintos inžinerinės sistemos, įsigyti nauji baldai ir įranga. Taip pat visos patalpos bus pritaikytos mokiniams su negalia – įrengti keltuvai, leidžiantys jiems lengvai pasiekti visus aukštus.

Šiems darbams atlikti numatoma skirti apie 4 mln. eurų, kurie bus finansuojami iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas