Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Panevėžyje tęsiami po audros kritusių medžių tvarkymo darbai: kviečia telktis ir gyventojus

Panevėžyje toliau tęsiami audros likvidavimo darbai. Dėl sekmadienį prasidėjusio stipraus vėjo ir liūties mieste virto ir buvo nulaužti šimtai medžių, apgadinti elektros stulpai, nukentėjo ir gyventojų turtas. Audra neaplenkė ir miesto parkų, kapinių, rašoma Panevėžio miesto savivaldybės pranešime spaudai.
Panevėžyje tęsiami po audros kritusių medžių tvarkymo darbai
Panevėžyje tęsiami po audros kritusių medžių tvarkymo darbai / Savivaldybės nuotr.

Šiuo metu mobilizuotos visos Panevėžio miesto savivaldybės AB „Panevėžio specialus autotransportas“ ir UAB „Panevėžio gatvės“ darbuotojų pajėgos, kad kuo greičiau pašalinti audros padarinius.

Savivaldybės nuotr./Panevėžyje tęsiami po audros kritusių medžių tvarkymo darbai
Savivaldybės nuotr./Panevėžyje tęsiami po audros kritusių medžių tvarkymo darbai

Komunalinės įmonės atstovai užtikrino, kad pavojų eismui ir pėstiesiems kėlusios vietos mieste aptvarkytos – nuvirtę medžiai patraukti nuo didžiausią srautą turinčių gatvių ir šaligatvių, intensyviai valomos gyvenamųjų rajonų teritorijos, įvažiavimai, aikštės, miesto centras, iš įvairių objektų siurbiamas vanduo. Jau išvežta daugiau nei 100 kubų pašalintų medžių ir šakų, o kiek leidžia oro sąlygos toliau likviduojami pakibę ir nulūžę medžiai.

Paaiškėjo, kad per audrą gana stipriai nukentėjo parkai ir Šilaičių bei Panevėžio Kristaus Karaliaus Katedros kapinės. Šiuo metu specialistai apžiūri padarinius ir vertina situaciją bei padarytą žalą. Tvarkyti audros padarinių suskubo ir patys gyventojai. Dėl susidariusios neeilinės situacijos mieste daugiabučių bendrijos taip pat kviečiamos prisidėti prie tvarkymo darbų.

Gyventojai, kurie gali skirti laiko smulkių šakų ir krūmų sutvarkymui savo teritorijoje, kviečiami tai padaryti savarankiškai buriantis į talkas. Šakas, lapus ir krūmus prašoma krauti ten, kur galima be kliūčių privažiuoti technikai, o bendrovė viską nemokamai surinks ir išveš.

Savivaldybės nuotr./Panevėžyje tęsiami po audros kritusių medžių tvarkymo darbai
Savivaldybės nuotr./Panevėžyje tęsiami po audros kritusių medžių tvarkymo darbai

Jei prie tvarkymo darbų nori prisidėti bendrijos, apie tai prašome pranešti Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Miesto infrastruktūros skyriaus telefonu 8-45 50 13 16.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?