Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 13

Parapija laukia prie Monblano viršukalnės žuvusio Betygalos klebono Viktoro Aukštakalnio palaikų

DNR tyrimais patvirtinta, kad ant Monblano viršukalnės yra rasta kunigo 56 metų Viktoro Aukštakalnio koja. Kunigas, kuris buvo patyręs alpinistas, 2014 metų rugpjūčio 24-ąją išvyko į Prancūziją ir ketino įkopti į Monblaną. Ir dingo. Iki šiol jis buvo ieškomas kaip dingęs be žinios, tačiau pasitvirtino viena reliausių versijų – klebono gyvybę pasiglemžė klastingasis Monblanas.
Klebonas Viktoras Aukštakalnis Betgalos bažnyčioje. V.Judicko nuotr.
Klebonas Viktoras Aukštakalnis Betygalos bažnyčioje. V.Judicko nuotr.

Betygalos seniūnas Stanislovas Totilas teigia, kad iš policijos ką tik gavo oficialų laišką, jog ant Monblano kalno rasta žmogaus kūno dalis yra klebono V.Aukštakalnio. Tai patvirtina ir DNR tyrimai.

Prancūzijos pareigūnai šalia klebono automobilio rado iš labai aukštai kritusio žmogaus palaikų fragmentus. Kūnas buvo įšąlęs tarpeklyje.

Jo žiniomis, klebono palaikai keliauja į Betygalą: „Nežinau galutinio sprendimo, tačiau kol kas turiu tokią informaciją – klebonas bus laidojamas Betygalos bažnyčios šventoriuje – paskutinėje savo darbo vietoje, kur buvo mylimas ir gerbiamas.“

Savo ateities kol kas nežino ir Betygaloje reziduojantis kunigas Mindaugas Smetonis.

Jis su Betygalos bendruomene laukia urnos su klebono palaikais bei tolimesnių Kauno vyskupijos nurodymų. Detalesnė informacija paaiškės kitą savaitę.

Lietuvos alpinizmo asociacijos prezidentas Saulius Damulevičius 15min.lt yra minėjęs, kad Monblano pavojus yra nuvertinamas. Tai patvirtina ir klebono kelionės baigtis.

„Nežinau tikslios statistikos, tačiau Monblane nutinka apie pusė visų Alpių kalnų nelaimių. Tai vienas pavojingiausių kalnų“, – teigė S.Damulevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento