Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 05 07

Internetinio balsavimo savivaldos rinkimuose greičiausiai nebus

Internetinio balsavimo idėjos nėra atsisakoma, su ja dirbama toliau, tikina Vyriausybės kanceliarija. Tačiau politikai Seime įsitikinę – per savivaldos rinkimus internetinio balsavimo turėti nepavyks. Toks, anot jų, galėtų atsirasti nebent per Seimo rinkimus Pasaulio lietuvių rinkimų apygardoje, bet ir tam garantijos nėra.
Vilniaus savivaldybėje vyksta išankstinis balsavimas prezidento rinkimų antrajame ture
Rinkimai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tikslą sudaryti galimybę įgyvendinti pilotinį balsavimą internetu 2023 metais savivaldybių tarybų rinkimuose ir (arba) Seimo Pasaulio lietuvių rinkimų apygardoje 2024 metų Seimo rinkimuose valdantieji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija įsirašė į savo koalicijos sutartį.

Apie tai kalbama ir Vyriausybės programoje.

„Bendradarbiaudami su ekspertais ir įvertinę technines galimybes, inicijuosime teisės aktus, kurie sudarytų galimybę įgyvendinti pilotinį balsavimą internetu savivaldybių tarybų rinkimuose ir/arba Seimo Pasaulio lietuvių rinkimų apygardoje Seimo rinkimuose“, – rašoma joje.

15min Primena
15min Primena

Galimybių studijos kol kas nėra

Teisingumo ministerijos Komunikacijos ir teisinio švietimo skyriaus patarėja Dalia Milkevičienė 15min teigė, jog ministerijoje internetinio balsavimo klausimu naujienų nėra ir pasiūlė dėl to kreiptis į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK).

Praėjusių metų gruodį VRK pranešė, jog ketina įsigyti internetinio balsavimo galimybių studiją.

Pirkimas vis dar nepaskelbtas.

„Internetinio balsavimo galimybių studijos viešasis pirkimas dar nėra paskelbtas. Apie šio pirkimo procedūros inicijavimą, be jokios abejonės, informuosime žiniasklaidą ir visuomenę“, – 15min teigė VRK atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./VRK
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./VRK

15min kalbinti valdančiųjų atstovai leido suprasti, jog internetinio balsavimo per savivaldybių tarybų rinkimus neturėsime. Toks gali atsirasti tik 2024-aisiais per Seimo rinkimus Pasaulio lietuvių rinkimų apygardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas