Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 04

Pasieniečiai apgręžė 44 į Lietuvą neteisėtai bandžiusius patekti migrantus

Sekmadienį pasieniečiai apgręžė 44 iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai bandžiusius patekti migrantus, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Apsilankymas VSAT Užsieniečių registracijos centre
Apsilankymas VSAT Užsieniečių registracijos centre / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Neteisėtos migracijos mastas pastaruoju metu padidėjo – per pirmas tris balandžio dienas į Lietuvą iš Baltarusijos nenustatytose vietose brovėsi daugiau migrantų nei per atskirai paimtus sausį ar vasarį, pastebi VSAT. Palyginti su dviem pirmais atskirai paimtais metų mėnesiais, kovą iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai bandžiusių patekti migrantų pasieniečiai apgręžė maždaug 5 kartus daugiau.

Į Latviją praėjusią parą neįleisti 2 tokie užsieniečiai. Lenkijos pasieniečiai šeštadienį į Baltarusiją apgręžė 62 neteisėtus migrantus.

Šeštadienį VSAT užkirto kelią į Lietuvą iš Baltarusijos patekti 54 migrantams, penktadienį – 63, ketvirtadienį – 68, trečiadienį – 43, antradienį – 32, pirmadienį – 39.

Sekmadienį vakare ties Varėnos rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššauta 15 pavienių šūvių ir paleistos 2 signalinės raketos.

Iš viso šiemet VSAT, vidurnakčio iš sekmadienio į pirmadienį duomenimis, iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neįsileido 1245 neteisėtų migrantų.

Per tris pirmas balandžio dienas pasieniečiai apgręžė 161 tokį užsienietį. Sausį į Lietuvą iš Baltarusijos buvo neįleisti 139 migrantai, vasarį – 161. Kovą šis skaičius padidėjo apie 5 kartus ir buvo 784.

Bandžiusiųjų šiemet iš Baltarusijos neteisėtai patekti į Latviją yra 2597. Sausį tokių užsieniečių buvo 1461, vasarį – 863. Kovą apgręžtų migrantų skaičius gerokai sumažėjo ir siekė 267, o balandį jis dar labiau krenta, pranešė VSAT.

Neįleistųjų į Lenkiją šiemet yra 3318 (be sekmadienio duomenų). Sausį į šią šalį iš Baltarusijos neprasiveržė 994 tokie užsieniečiai, vasarį jų sumažėjo iki 488. Kovą neteisėtos migracijos iš Baltarusi-jos spaudimas Lenkijai pakilo pusketvirto karto – neįleisti 1697 atėjūnai.

Pernai nuo rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę neįsileisti neteisėtų migrantų, jų į Lietuvą nepateko 8106.

Sienos kontrolė Lietuvos atsakomybės ruožuose prie ES išorės sienos toliau vykdoma sustiprintu režimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas