Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 02

Pasienyje apgręžti 24 migrantai, dėl humanitarinių priežasčių į Lietuvą įleisti du užsieniečiai

Antradienį pasieniečiai užkirto kelią į Lietuvą iš Baltarusijos neteisėtai patekti 24 migrantams. Tai didžiausias tokių neįleistųjų skaičius šiemet. Į Lietuvą iš Baltarusijos dėl humanitarinių priežasčių antradienį įleisti 2 užsieniečiai. Tai nesusiję su Baltarusijos režimo inspiruotos neteisėtos migracijos iš Azijos ir Afrikos šalių srautais, skelbia Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Fzinio barjero statybų aikštelėje netoli Silių kaimo
Fzinio barjero statybų aikštelėje netoli Silių kaimo / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Antradienį pietinėje Lietuvos dalyje Baltarusijos pusėje Gožos poligono kryptimi girdėjosi pabūklų šūviai ir sprogimų garsai.

Vėlai vakare ties Švenčionių rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššautos 2 signalinės raketos. Prieš vidurnaktį į trečiadienį ties Druskininkų savivaldybe Baltarusijos pusėje paleistos 3 signalinės raketos.

Pirmadienį į Lietuvą neleistinose vietose bandė prasmukti 20 migrantų, sekmadienį – 13, šeštadienį ir penktadienį – po 3, ketvirtadienį – 14. Trečiadienį nebuvo atvejų, kai Lietuvos pasieniečiams būtų tekę neįsileisti iš Baltarusijos ėjusių asmenų.

Šiemet pasieniečiai, vidurnakčio iš antradienio į trečiadienį duomenimis, iš viso apgręžė 324 draudžiamose vietose iš Baltarusijos į Lietuvą bandžiusius patekti migrantus. Pernai nuo rugpjūčio pradžios, kai VSAT įgijo teisę neįsileisti tokių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 8106.

Anot VSAT, tarnybinių ginklų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma dar sustiprintu režimu.

Latvijos pasieniečiai praėjusią parą neįsileido 22 migrantų. Į Lenkiją pirmadienį iš Baltarusijos bandė įžengti 26 tokie užsieniečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas