Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 21

Pasienyje – gudravimai ir budrumo patikrinimai: apgręžtas migrantų penketas sugrįžo

Trečiadienį pasienyje vėl nufilmuota penkių neteisėtų migrantų grupė. Ji antradienį jau buvo neįleista į Lietuvą, o praėjusią parą vėl bandė patekti iš Baltarusijos draudžiamoje vietoje. Pasieniečiai migrantų neįsileido ir antrą kartą.

Trečiadienį Ignalinos rajone Puškų užkardos pareigūnai aptiko ką tik į Lietuvą neleistinoje vietoje iš Baltarusijos įėjusią migrantų grupę, penkis asmenis. Dokumentų jie neturėjo.

Tai tie patys migrantai, kuriuos pasieniečiai jau buvo sulaikę antradienį ir tą pačią dieną grąžinę į Baltarusiją.

VIDEO: VSAT vaizduose – migrantų grupė, kuri neleistinoje vietoje kirto sieną iš Baltarusijos

Kaip jau skelbta, mūsų šalies pareigūnai atvykėliams buvo išaiškinę, kokia yra teisėta patekimo į Lietuvą tvarką, užsieniečiai esą viską suprato, jokių pretenzijų neturėjo. Bet, kaip dabar tapo aišku, kalbėjo vieną, o planavo daryti ką kitą.

Abiem atvejais pagalbos migrantams nereikėjo. Ir pastarąjį sykį jie nesipriešino, nekonfliktavo.

Vadovaujantis rugpjūčio 2 d. vidaus reikalų ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo sprendimu „Dėl masinio užsieniečių antplūdžio pasienio ruožo teritorijose prie Lietuvos Respublikos valstybės sienos su Baltarusijos Respublika valdymo ir valstybės sienos apsaugos sustiprinimo“ trečiadienį jau antrą kartą šie užsieniečiai buvo neįleisti ir grįžo į šalį, iš kurios neteisėtai atėjo.

Abiem atvejais pagalbos jiems nereikėjo. Užsieniečiai buvo šiltai apsirengę, pažymi Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovai. Ir pastarąjį sykį jie nesipriešino ir nekonfliktavo, kai pasieniečiai informavo apie neįleidimus ir pasiūlė teisėtai atvykti į Europos Sąjungą per kontrolės punktą.

Ar šis migrantų penketas išmėgins savo laimę bei Lietuvos pasienio sargybos budrumą ir trečią sykį, galima tik spėlioti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas