Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 19

Pasienyje su Baltarusija – Lietuvoje gyvenančių baltarusių protesto akcijos

Lietuvoje gyvenantys baltarusiai šeštadienį Medininkuose ir Lavoriškėse organizuoja protesto akcijas, kuriomis reikalaujama, kad Aliaksandro Lukašenkos režimas paleistų politinius kalinius, taip pat raginant Europos Sąjungą imtis griežtesnių veiksmų prieš režimą.
VSAT sraigtasparnis
VSAT sraigtasparnis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Baltarusijos aktyvistai Medininkų pasienio poste sudarys „solidarumo grandinę“. Mes, baltarusiai Lietuvoje, reiškiame solidarumą su politiniais kaliniais ir reikalaujame jiems laisvės“, – rašoma organizatorių „Telegram“ kanale.

„Dėkojame ES už palaikymą ir jau priimtas priemones, taip pat raginame nesustoti pusiaukelėje, kad Baltarusijai būtų pagelbėta išsivaduoti nuo fašistinės diktatūros siaubo. Tam reikalingos trumpalaikės, bet realios ir veiksmingos sankcijos“, – priduriama pranešime.

„Solidarumo grandine“ Lietuvių diaspora susikibs Medininkuose, tuo metu ties Lavoriškių pasienio punktu nuo 13 iki 15 valandos bus blokuojamas eismas.

Vienas akcijos organizatorių Vitalijus Aleinikas naujienų portalui lrt.lt teigė, kad akcija Lavoriškėse siekiama parodyti, jog su Minsko režimu neturėtų vykti jokia prekyba, kadangi tai suteikia lėšų režimui ir leidžia vykdyti represijas prieš baltarusius.

Organizatoriai taip pat tikina gavę leidimą iš savivaldybės ir kitų institucijų rengti šias akcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai