Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 18

Pasitikrinkite: matematikos egzamino atsakymai

Penktadienį abiturientai visoje šalyje laikė valstybinį matematikos egzaminą. Kartu su jais egzamino užduotis sprendė ugdymo akademijos „Alfa klasė“ mokytojai Andrius Gegužis ir Romas Baronas. Pedagogai su 15min skaitytojais dalijai gautais preliminariais atsakymais.
Abiturientų egzaminų centras
Abiturientų egzaminų centras / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak mokytojų, nors šių metų matematikos valstybinis brandos egzaminas buvo laikomas vienu iš didžiausių abiturientų iššūkių, jis buvo ganėtinai nesunkus.

„Egzamine buvo tikrinamos pagrindinės mokinių žinios iš matematikos VBE programos, netrūko bendrojo pobūdžio uždavinių, kurie leistų mokiniams surinkti minimalų taškų kiekis egzamino išlaikymui“, – teigė specialistai.

Sunkiausi egzamino uždaviniai, pasak jų, nebuvo neįveikiami, pastebimos sąsajos, panašumai su ankstesnių metų užduotimis.

„Egzaminą sudarė platus spektras temų, jų kiekis paskirstytas tinkamai ir atitinka egzamino programą. Taip pat egzamino uždavinių formuluotės yra labai aiškios ir nepalikta vietos skirtingai sąlygos interpretacijai. Manome, kad egzamino rezultatai šiemet turėtų būti geresni nei praeitų metų, nors, žinoma, tai priklauso nuo šių metų laikiusiųjų mokinių įdėtų pastangų ir pasiruošimo“, – egzaminą apibendrino mokytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas