Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 27

Paskelbusi, kad dovanoja Vilniaus erdves lauko kavinėms, savivaldybė sulaukė pasiūlymų pastatyti tūkstantį staliukų

Per savaitgalį Vilniaus miesto savivaldybė sulaukė 120 verslininkų pasiūlymų, kuriuose jie nurodė norintys sostinės viešosiose erdvėse pastatyti apie tūkstantį lauko kavinių staliukų. Taip susidomėta penktadienį paskelbtu projektu, kad Vilniaus savivaldybė lauko kavinėms dovanoja visas miesto viešąsias erdves.
Lauko kavinės atnaujino savo veiklą
Lauko kavinės atnaujino savo veiklą / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

120 pasiūlymų

Kaip 15min sakė Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas, pirmadienį iki vidurdienio pasiūlymų sulaukta daugiau nei iš 120 kavinių.

„Paprašė rezervuoti vietas tūkstančiui staliukų. Šis skaičius tikrai yra gana didelis, dar reikės ir mums atidžiai susižiūrėti, ir kavinės pačios turės susižiūrėti rekomendacijas ir sprendimus, kuriuos yra priėmęs Ekstremalių situacijų valdymo centras, nes atstumai turės būti išlaikomi gana nemaži, staliukai atskirti vienas nuo kito. Tai neaišku, ar fiziškai tas tūkstančio staliukų skaičius gali būti pasiektas, tačiau bet kokiu atveju tai pakankamai neblogas skaičius, rodantis ir visuomenės norą pagaliau išeiti į lauką, ir lauko kavinių norą dirbti“, – kalbėjo vicemeras.

Vis dėlto bent kol kas dėmesio sulaukė dar ne visos Vilniaus viešosios erdvės. Tarkim, anot V.Mitalo, Lukiškių aikšte dar nesidomima: „Ten nėra taip arti veikiančių kavinių, reikėtų ką nors pritaikyti šiek tiek tolimesniu atstumu. Bet Vilniuje, ir be to tūkstančio staliukų, vietos dar tikrai yra, tai raginame atidžiai skaityti Ekstremalių situacijų komisijos sprendimą dėl to, kaip tai reikės padaryti, ir kreiptis.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lauko kavinės atnaujino savo veiklą
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lauko kavinės atnaujino savo veiklą

Lauko kavinės veikti pradėjo pirmadienį.

Ragina išlaikyti Vilnių gyvą

Apie tai, kad Vilniaus savivaldybės lauko kavinėms dovanoja visas miesto viešąsias erdves, feisbuke penktadienį paskelbė meras Remigijus Šimašius.

Jis rašė: „Padėkime išlaikyti Vilnių gyvą! Vakar paskelbus apie lauko kavinių atidarymą karantino metu išgirdome restoranų savininkus, kurie skaičiuoja, kad su 1–2 lauko staliukais nebus įmanoma užtikrinti veiklos, todėl svarsto neatsidaryti visai. Išgirdome, skubiai reaguojame su tokiu pagalbos paketu:

✅ Lauko kavinėms dovanojame VISAS miesto viešąsias erdves:

➡ Aikštės, skverai, gatvės – šiose vietose netoliese esančios kavinės šį sezoną galės nemokamai turėti lauko staliukus ir tokiu būdu vykdyti savo veiklą karantino metu. Tik atsidarykite, veikite, išlaikykite darbo vietas ir gyvą Vilnių.

Susipažinti su informacija ir registruotis galima čia.

„Prašymas visiems miestiečiams – gyvename neeilinėje situacijoje, todėl ir taisyklės šiuo metu turi būti kitokios, nei įprastai. Kviečiu būti atlaidesniais – jei koks lauko kavinės staliukas sutrukdys jums praeiti ar pravažiuoti dviračiu, nepykite, supraskite, kad tas staliukas kažkam padeda išsaugoti darbą. Restoranų prašau užtikrinti saugių atstumų laikymąsi, tarnybų – pirmiausiai kalbėtis, o ne ieškoti būdų nubausti net už menkiausias klaidas“, – ragino meras.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lauko kavinės atnaujino savo veiklą
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lauko kavinės atnaujino savo veiklą

Vilniaus pavyzdžiu sekti nusiteikusi ir Klaipėda. „Puikus sumanymas, šauni idėja, teisingas ir kūrybingas atsakas koronaviruso šmėkloms. Neabejoju, Klaipėda žengs nors jau ir pramintu, bet labai teisingu ir itin reikalingu keliu“, – dalindamasis R.Šimašiaus įrašu rašė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Nuo pirmadienio Lietuvoje pradeda galioti švelnesnės karantino sąlygos – su tam tikrais ribojimais dirbti leidžiama lauko kavinėms, grožio salonams, kultūros ir laisvalaikio įstaigoms, galima bus sportuoti lauke, tikintiesiems duris atvers bažnyčios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas