Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 09

Paskirtas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius

Darbą Klaipėdos savivaldybėje pradeda Andrius Žukas – naujasis Savivaldybės administracijos direktorius. Šias pareigas A. Žukas pradeda eiti nuo birželio 9 d. Administracijos direktorius – koalicijos partnerių – partijos „Laisvė ir teisingumas“ pasiūlytas kandidatas, - praneša Klaipėdos miesto savivaldybė.
Andrius Žukas tapo Klaipėdos savivaldybės administracijos vadovu
Andrius Žukas tapo Klaipėdos savivaldybės administracijos vadovu / Klaipėdos savivaldybės nuotr.

„Man asmeniškai imponuoja, kad naujasis Savivaldybės administracijos direktorius turi patirties tiek versle, tiek valstybės tarnyboje. Tikėtina, kad supras ir verslo principus, kurie aktualūs savivaldos gyvenime, ir kaip veikia valstybės tarnyba, viešojo sektoriaus darbo principus paisant įstatyminės bazės, etikos ir kultūros. Tikiuosi šio žmogaus efektyvaus darbo ir sėkmingo įsiliejimo į kolektyvą“, – sako Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Andrius Žukas yra įgijęs aukštąjį išsilavinimą, turi ekonomikos bei matematikos magistro laipsnius, studijavo Klaipėdos ir Kauno technologijos universitetuose. Apie 17 metų A. Žukas dirbo privačiame versle, vėliau – valstybiniame sektoriuje, paskutinius 5 metus – Valstybinėje mokesčių inspekcijoje.

„Pradėdamas darbą pirmiausiai noriu detaliai susipažinti su savivaldybės strateginiais planais, vykdomomis bei planuojamomis priemonėmis. Tikiuosi, savo darbu sėkmingai prisidėti prie valdančiosios koalicijos užsibrėžtų tikslų ir uždavinių įgyvendinimo“, – sako naujasis Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą Savivaldybės administracijos direktorius organizuoja savivaldybės administracijos darbą, tvirtina struktūrinių padalinių veiklos nuostatus, įstatymų nustatyta tvarka priima ir atleidžia darbuotojus, atlieka kitas priskirtas personalo valdymo funkcijas, taip pat tvirtina savivaldybės administracijos metinius veiklos planus ir kitus strateginio planavimo dokumentų įgyvendinimą detalizuojančius dokumentus, kontroliuoja jų įgyvendinimą, atsako už vidaus administravimą, valdo savivaldybės administracijai skirtus biudžeto asignavimus, įstatymų nustatytais atvejais organizuoja teritorijų bei žemėtvarkos planavimo dokumentų rengimą. Direktorius už įstatymų, Vyriausybės, savivaldybės tarybos, mero sprendimų įgyvendinimą savivaldybės teritorijoje jo kompetencijai priskirtais klausimais tiesiogiai ir asmeniškai atsako merui. Asmuo, skiriamas į savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas, turi atitikti įstatymuose ir kituose teisės aktuose nustatytus reikalavimus, taikomus išduodant leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas