Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 11

Paskutinė eilė: bejėgiai senoliai Klaipėdoje nebesutelpa į globos namus

„Senstanti visuomenė, sudėtingesnės negalios ir emigracija“, – tris pagrindines priežastis, kodėl vis didesnei visuomenės daliai reikia globos namų, vardija Klaipėdos rajone esančių Viliaus Gaigalaičio globos namų direktorės pavaduotoja Kristina Pocienė. Kaip valstybėje užtikrinama ori socialinė globa savimi pasirūpinti negalintiems asmenims?
Senas žmogus
Senjoras / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Skaitytojai jautriai reagavo į 15min aprašytą istoriją Klaipėdoje. Pašalpas po namus išnešiojanti Rima viename butų aptiko sudėtingą negalią turintį vyrą vienui vieną. Sunkiai judantis, protinį neįgalumą turintis vyras gyveno su senyva motina. Šiai sunegalavus, namuose taip ir liko – pusiau apsirengęs, nes dėl negalios sunkiai valdo pusę kūno.

Pašalpą atnešusi Rima iš atminties ilgai negalėjo ištrinti regėto vaizdo ir su dukra ėmė skambinti tarnyboms, kad šios pasirūpintų neįgaliu vyru.

„Paskambinau Klaipėdos miesto Socialinės paramos centrui. Pasakė, kad skambės baisiai, bet padėti negali, nes eilėje 70 žmonių. Pasakė, kad jam reikia stovėti eilėje, jį reikia atvežti užregistruoti. O kaip man žmogų, sveriantį 120, kai aš vos 50, atgabenti? Ant kupros nešti?“ – tada retoriškai klausė klaipėdietė Rima.

Vienišas Algirdas namuose buvo dar kelias paras, įsikišo nevyriausybinės organizacijos ir vyriškis, negalėjęs net tinkamai pasinaudoti tualetu, buvo išvežtas į globos namus.

Aiškėja, kad Klaipėdoje eilė gauti socialinę globą tik auga, o daugiau nei pusė tūkstančio klaipėdiečių globą gavo kituose miestuose.

Rykštė – emigravę vaikai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas