Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 02

Pasų keitimo karštinė: dėl aštuonių minučių priėmimo migracijos padaliniuose, gyventojams eilėse tenka laukti net porą valandų

Pasibaigus prieš dvidešimt metų išduotų pasų galiojimui, migracijos padalinius užplūdo minios žmonių. Klientų srautas padvigubėjo, aptarnavimas trunka vos aštuonias minutes, tačiau eilėse žmonėms tenka laukti net po dvi valandas.
Vilniaus migracijos valdyboje
Vilniaus migracijos valdyboje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus apskrities VPK Migracijos valdybos Pasų skyriaus viršininkė Edita Prilepskienė teigė, kad prieš dvidešimt metų išduotų pasų galiojimo laikas pasibaigė ir norintys juos pasikeisti gyventojai šiuo metu mina migracijos padalinių slenksčius.

„Didelės eilės susidarė ir dėl to, kad 2003 m. mes pradėjome išduoti asmens tapatybes korteles ir naujos formos pasus. Jie buvo  išduodami dešimčiai metų. Taigi 2013 m. jų galiojimo laikas baigėsi. Dėl šių priežasčių klientų migracijos tarnybose skaičius padidėjo. Tokia situacija yra visoje Lietuvoje, netgi ir mažuose miesteliuose“, – portalui 15min.lt teigė E.Prilepskienė.

Įprastomis dienomis migracijos tarnybų darbuotojai aptarnauja apie tūkstantį klientų, tačiau šiomis dienomis jų skaičius padvigubėjo. Per dieną dokumentų pasikeisti ateina iki 2 tūkstančių gyventojų. Pasus pasikeisti turi dar apie 500 tūkstančių žmonių, todėl migracijos padalinių apgultis gali tęstis iki 2014 m. birželio ar liepos mėnesio.

E.Prilepskienė teigė, kad dėl didelio žmonių antplūdžio į migracijos tarnybą žmonės galės atvykti ir šeštadienį.

„Ieškodami būdų, kaip pagerinti priėmimą, nuo gegužės 4 dienos pradedame dirbti šeštadieniais. Dirbsime nuo 8 iki 13  valandos. Dirbs tik pasų skyrius, vykdysime gyventojų priėmimą, prašymus pakeisti asmens tapatybes korteles ar pasą, atiduosime klientams pagamintus dokumentus“, – pasakojo  Vilniaus apskrities VPK Migracijos valdybos Pasų skyriaus viršininkė.

Pasak E.Prilepskienės, atvykus į migracijos tarnybą, gyventojams eilėje gali tekti stovėti net porą valandų, nors priėmimas trunka vos aštuonias minutes, todėl jie gali registruotis telefonu ar internetu. Tokiu atveju žmonėms nereikėtų laukti.

Eilėse laukti nereikia tik asmenims su mažamečiais vaikais. Pasak E.Prilepskienės tenka išgirsti ir gyventojų skundų, tačiau moteris gyrė senjorus už kantrybę.

„Atsiranda nepasitenkinimų, skundų, tačiau pastebėjau, kad senjorai yra labai kantrūs žmonės. Jie atvyksta ir kantriai laukia eilėje“, – kalbėjo Vilniaus apskrities VPK Migracijos valdybos pasų skyriaus viršininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito