Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Patikrinimai saugomose teritorijose: per savaitgalį surengta 10 reidų, nustatyta pažeidimų

Š. m. rugpjūčio 9–11 d. Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pareigūnai tikrino, kaip poilsiautojai laikosi aplinkosaugos reikalavimų saugomose teritorijose. Per akciją buvo atlikta 10 reidų 15 saugomų teritorijų, skirtinguose šalies regionuose – draustiniuose, rezervatuose, nacionaliniuose bei regioniniuose parkuose, rašoma AAD pranešime spaudai.
Pagėgiai, Rambyno regioninio parko poilsiavietė
Pagėgiai, Rambyno regioninio parko poilsiavietė / Pagėgių krašto turizmo informacijos centro nuotr.

Per reidus pareigūnai patikrinto vieną nacionalinį parką, aštuonis regioninius parkus, tris draustinius bei tris rezervatus ir nustatė 24 įvairaus pobūdžio pažeidimus. Daugiausia pažeidimų – 10 buvo nustatyta dėl automobilių statymo ne tam skirtose vietose. Nustatyti šeši žvejybos reikalavimų pažeidimai, keturi pažeidimai dėl netinkamo plaukiojimo vandens transporto priemonėmis.

Tai pat fiksuoti du pakrantės apsaugos juostos pažeidimai, kaip automobilis buvo statomas arčiau nei 25 metrai nuo vandens telkinio krašto, vienas Lankymosi miške taisyklių ir vienas Medžioklės taisyklių pažeidimas. Už minėtus pažeidimus asmenims skirtos administracinės baudos.

Aplinkosaugininkai primena, kad keliaujantiesiems automobiliu po miškingas teritorijas, statyti jas miškuose galima tik tam skirtose transporto priemonių stovėjimo (parkavimo) aikštelėse arba kelio pakraštyje, užtikrinant galimybę keliu važiuoti kitoms transporto priemonėms. Gyventojams prie ežero vykstantiesiems automobiliu, būtina laikytis pakrančių apsaugos juostos reikalavimų – nestatyti automobilio arčiau kaip 25 metrai nuo vandens telkinio kranto.

Apie parkavimą Lietuvos pajūryje galite plačiau paskaityti čia.

Svarbi taisyklė, ką reikėtų žinoti visiems – gamtiniuose rezervatuose lankytis be saugomų teritorijų direkcijos leidimo draudžiama. Pastebėtina, kad leidimas gali būti išduodamas tik mokslinių tyrimų tikslais arba specialiems gamtos stebėjimams su direkcijos specialisto palyda. Pasitikrinti, ar esate saugomoje teritorijoje galima Saugomų teritorijų valstybės kadastre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas