Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 27

Policija dėl Lazdynuose NATO susitikimo metu mirusio vyro: pareigūnų veiksmuose pažeidimų nenustatyta

Policijos departamento Imuniteto valdyba atlikusi informacijos tikslinimo procedūras dėl galimai neteisėtų patrulių veiksmų, nepraleidžiant į ligoninę vežamo sergančio asmens, pareigūnų veiksmuose tarnybinio nusižengimo požymių nenustatė ir tarnybinio patikrinimo nuspręsta nepradėti, rašoma Policijos departamento pranešime spaudai. Kalba eina apie Lazdynuose vykstant NATO susitikimui staiga mirusį vyrą, kuris ėjo pėsčiomis į ligoninę.
Į Lazdynų ligoninę pėsčiomis ėjęs vyras neištvėrė ir užgęso ant tako, vos keli šimtai metrų iki gydymo įstaigos
Į Lazdynų ligoninę pėsčiomis ėjęs vyras neištvėrė ir užgęso ant tako, vos keli šimtai metrų iki gydymo įstaigos

Kaip rašė 15min, liepos 11 d. apie 13 val. Vilniaus Lazdynuose netikėtai mirė susmukęs vyras. Medikų tvirtinimu, jam buvo suteikta pagalba, tačiau praeiviams nemažai klausimų kelia, dėl ko jis taip ir nebuvo išgabentas į ligoninę.

Plačiau skaitykite čia: Mirtis prie pat Lazdynų ligoninės: jaunas vyras užgeso medikų apžiūros metu ir buvo paliktas ant tako.

Artimieji kėlė klausimą, kad vyrui nebuvo tinkamai suteikta pagalba. Pasak jų, nelaimė nutiko, nes greitosios pagalbos dispečeris paragino ligonį atgabenti automobiliu patiems, o prie ligoninės budėjęs policijos ekipažas atsisakė praleisti jau dūstantį vyrą gabenančią jo motiną ir liepė vykti apylanka.

Plačiau: Mirtis prie Lazdynų ligoninės: į spūstį per eismo ribojimus patekęs vyras medikų pėsčiomis nebepasiekė.

Policija ėmėsi tyrimo.

Ketvirtadienį Policijos departamento išplatintame pranešime teigiama, kad įvertinus visus turimus duomenis nustatyta, kad pareigūnai veikė pagal numatytas instrukcijas.

„Poste dirbę pareigūnai negavo informacijos, kad vežamam asmeniui kyla reali grėsmė gyvybei, todėl nukreipė automobilį aplinkiniu keliu, kuriuo taip pat galima pasiekti ligoninę.

Pareigūnai vežamo asmens nematė, trumpai bendravo tik su automobilį vairavusia moterimi, kuri paaiškino, kad greitosios medicinos pagalbos medikams telefonu papasakojusi jo būklę, išgirdo, kad GMP siunčiama nebus. Mamai pasiūlyta ligonį atvežti patiems artimiesiems, o jei vežant būklė pablogėtų – kviesti greitąją“, – teigiama policijos pranešime.

Taip pat departamentas priminė, kad tuo metu Vilniuje vyko NATO viršūnių susitikimas ir eismas tam tikrose vietose buvo ribojamas dėl kortedžų vykimo.

Todėl pašalinio automobilio įleidimas į uždarą zoną galėjo kelti realią grėsmę automobilio vairuotojui, keleiviams ir kortedžui. Instruktažų metu pareigūnai buvo instruktuoti kaip elgtis tokiose situacijose. Panašių atvejų buvo ne vienas – visais atvejais sprendimus priimdavo pamainos vyresnieji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas