Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 04

Penkioms skirtingų „Maximos“ parduotuvių darbuotojoms nustatytas koronavirusas

Prekybos tinklas „Maxima“ informuoja apie penkis naujus savo darbuotojų susirgimus COVID-19 infekcija. Koronavirusu užsikrėtė darbuotojos Kaune, Klaipėdoje, Marijampolėje ir Mažeikiuose. Įmonės atstovai nurodo, kad šiuo metu neturi žinių, kad daugiau tose pačiose „Maxima“ parduotuvėse dirbantys kolegos jaustų COVID-19 infekcijai būdingus simptomus. Parduotuvių ir kitų padalinių patalpos, kur dirbo koronavirusu užsikrėtę darbuotojai, yra atliekama dezinfekcija, skelbiama pranešime.
Prekybos centro lankytojai
Prekybos centro lankytojai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

COVID-19 infekcija nustatyta „Maxima XX“ parduotuvės Kaune, Šarkuvos g. 1А, darbuotojai. Paskutinįsyk ji darbo vietoje buvo spalio 25 dieną. Artimo sąlyčio nei su pirkėjais, nei kitais kolegomis nebuvo.

Susirgimai nustatyti ir dviem darbuotojoms Klaipėdoje. Koronavirusu užsikrėtusi „Maxima X“ parduotuvės, esančios H.Manto g. 11, darbuotoja savo darbo vietoje paskutinįsyk lankėsi spalio 26 d. Dvi kolegės, kurios galimai kontaktavo su užsikrėtusiąja COVID-19, saviizoliavosi. Taip pat COVID-19 infekcija nustatyta ir „Maxima X“ parduotuvės, esančios Naikupės g. 18, darbuotojai, kuri darbo vietoje paskutinįsyk lankėsi spalio 29 dieną. Ji artimų kontaktų neturėjo.

Koronavirusu užsikrėtė Marijampolėje esančio maisto gamybos cecho, veikiančio prie „Maxima XXX“ parduotuvės, V. Kudirkos g. 3, darbuotoja. Ji paskutinįsyk darbo vietoje buvo spalio 16 dieną. Artimų kontaktų nebuvo.

Mažeikiuose esančios „Maxima XX“ parduotuvės, Žemaitijos g. 20-2, darbuotojai, kuriai nustatytas užsikrėtimas COVID-19 infekcija, paskutinįsyk darbo vietoje buvo spalio 21 dieną. Ji artimų kontaktų neturėjo.

Šiuo metu visoje Lietuvoje yra ribojamas į parduotuves patenkančių pirkėjų srautas. Pirkėjų prašoma parduotuvėse laikytis saugaus – 2 metrų – atstumo, nepamiršti dėvėti apsaugines veido kaukes, dezinfekuoti rankas ir naudotis nemokamomis vienkartinėmis pirštinėmis, kurias galima rasti prie įėjimo. Visose „Maxima“ parduotuvėse atėjusiems apsipirkti yra galimybė nemokamai gauti apsauginę veido kaukę. Nemokamai apsauginės veido kaukės bus dalinamos iki lapkričio 11 dienos.

Iš viso nuo koronaviruso pandemijos pradžios susirgimai COVID-19 infekcija yra diagnozuoti 75 „Maximos“ darbuotojams, iš kurių 27 darbuotojai yra pilnai pasveikę ir sugrįžę į darbus. Iki šiol dėl COVID-19 yra ištirti 1137 prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai. Šiuo metu 84 darbuotojų testo atsakymų dar laukiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito