Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 29

Penktadienį Vilniaus Islandijos gatvėje pareigūnai drausmins besilinksminančiuosius

Penktadienį 21 valandą pramogauti išsiruošę vilniečiai ir miesto svečiai, Islandijos gatvės prieigose išvydę policininkus, neturėtų nerimauti. Čia vyks pagrindinis socialinio projekto „Pramogauk saugiai“ renginys, teigiama pranešime.
Vilniaus kelių policijos reidas
Vilniaus policija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sostinės trečiasis policijos komisariatas kartu su partneriais jau ketvirtą vasarą tęsia projektą „Pramogauk saugiai“. Projekto tikslas – priminti besilinksminantiems netriukšmauti naktimis gatvėse, saugoti savo daiktus ir nevairuoti išgėrus. Prie šios kampanijos aktyviai jungiasi ir socialiai atsakingi barai. Šiemet akcijoje dalyvauja 35 barų ‒ dvigubai daugiau nei praėjusiais metais.

Policijos duomenimis, per pirmą šių metų pusmetį sostinės klubuose, baruose bei kavinėse užregistruoti 748 įvykiai. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, įvykių sumažėjo apie 20 proc. Tačiau policijos atstovų teigimu, pasitempti dar yra kur.

„Scanpix“ nuotr./„Uber“
„Scanpix“ nuotr./„Uber“

Prie projekto „Pramogauk saugiai“ šiemet prisijungė ir „Uber“. Todėl šį penktadienį pramogaujantys galės gauti nuolaidą „Uber“ kelionėms iš projekte dalyvaujančių barų.

Renginio metu visi norintys galės pasitikrinti blaivumą profesionaliais alkoholio matuokliais. Bendrovės „Alkotesteris“ atstovai demonstruos naujausią Lietuvoje infraraudonųjų spindulių technologijos alkoholio matuoklį, papasakos, kaip teisingai matuoti blaivumą, paaiškins, kodėl nereiktų sėsti prie vairo, nors ir nedaug vartojus alkoholio.

Į renginį susirinkę žmonės galės išbandyti savo budrumą, stebėdami iliuzionisto Justino Malinausko triukus, bei dalyvauti interaktyviuose žaidimuose. Policininkai papasakos, kaip išvengti nelaimingų atsitikimų, vagysčių ir pramogauti saugiai.

Projektą „Pramogauk saugiai“ vykdo Vilniaus apskr. vyriausiasis policijos komisariatas kartu su Vilniaus miesto savivaldybe, Lietuvos aludarių gildija, Legalaus verslo aljansu, „Uber“, projekto „Lietuva. O čia ar buvai?“ vykdytojais ir Valstybinio turizmo departamentu prie Ūkio ministerijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento