Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 22

Per karantiną daugiau naudojama plastiko maišelių, išaugo atliekų apimtys

Lietuvoje didėja vienkartinių plastiko maišelių vartojimas, sako Aplinkos ministerijos atstovė. Be to, smarkiai išaugo ir komunalinių atliekų apimtys.  
„Lidl“ tampa pirmuoju iš didžiųjų prekybos tinklų Lietuvoje, kuriame nebelieka vienkartinių plastikinių pirkinių maišelių
Maišeliai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Po koronaviruso krizės tam tikru laikotarpiu net matysime pakuočių daugėjimą, nes jeigu iki šiol gyventojai rinkosi birius produktus, imdavo be maišelių, dabar saugumo dėlei tikrai daugelis juos ima ir pakuočių kiekiai auga“, – trečiadienį Aplinkos apsaugos komitete sakė ministerijos Atliekų politikos grupės vadovė Agnė Bagočiutė.

Pasak jos, be to, atliekų tvarkytojai praneša apie mišrių komunalinių atliekų augimą.

„Dabar yra gruodžio mėnesio situacija. Paprastai tokia, kokia būna prieš Kalėdas, tiek yra atliekų sukaupiama. Pakuočių srautai išaugę, nes žmonės leidžia laiką namuose, daugiau gaminasi maisto ir atliekų daugėja“, – kalbėjo A.Bagočiutė.

2019 metais priimta Europos Sąjungos (ES) direktyva numato, kad iki 2026-ųjų būtina gerokai sumažinti plastikinės maisto ir gėrimų taros suvartojimą.

Lietuva, kaip ir kitos ES šalys, direktyvos nuostatas į nacionalinę teisę turi perkelti per dvejus metus – iki 2021-ųjų birželio.

Nuo tol nebebus galima prekiauti plastikiniais ausų krapštukais, stalo įrankiais, lėkštėmis, šiaudeliais, gėrimų maišikliais, oro balionėlių lazdelėmis, taip pat iš aerobiškai skaidaus plastiko pagamintais vienkartiniais gaminiais ir maisto tara, gėrimų indeliais ir jų dangteliais, pagamintais iš polistireninio putplasčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas