Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 30

Per parą pasieniečiai apgręžė keturis migrantus – mažiausiai nuo spalio pradžios

Per praėjusią parą, nuo pirmadienio vidurnakčio iki antradienio, pasieniečiai draudžiamose vietose iš Baltarusijos į Lietuvą neleido patekti 4 migrantams, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT). Tai yra mažiausiais apgręžtų migrantų skaičius nuo spalio 7-osios, kai buvo apgręžtas vienas užsienietis.
Agnė Bilotaitė lankosi Kapčiamiestyje
Pasienis / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Mažesni migrantų skaičiai buvo ir rugpjūčio 21 ir 24 d., kai buvo apgręžta po 2 asmenis. Vienaženklį per parą neįleistų asmenų skaičių nuo rugpjūčio pradžios pasieniečiai yra fiksavę 8 kartus.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių pirmadienį nebuvo įleistas nė vienas užsienietis.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, į Baltarusiją buvo grąžinti 7657 neteisėti migrantai (vidurnakčio iš pirmadienio į antradienį duomenys).

Anot VSAT, tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Sekmadienį pasieniečiai į šalį neįleido 75, šeštadienį – 108, penktadienį – 45, ketvirtadienį – 29, trečiadienį – 55, antradienį – 9 migrantų.

15min atkreipia dėmesį, kad statistikoje neįleistais vadinami ir tie migrantai, kurie būna sulaikomi šalies viduje, o vėliau palydimi atgal iki sienos bei grąžinami Baltarusijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas