Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 29

Per parą pasieniečiai apgręžė 39 migrantus, sulaikytas šrilankiečius gabenęs latvis

Į Lietuvą iš Baltarusijos neleistinose vietose pasieniečiai pirmadienį neįsileido 39 neteisėtų migrantų. Pirmadienį Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybėje patikrinti sustabdė į Lenkiją beišvažiuojantį lengvąjį automobilį. Jį vairavo Latvijos pilietis. Kartu vyko du dokumentų neturėję užsieniečiai, prisistatę, pirminiais duomenimis, Šri Lankos piliečiais, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Lietuvos Respublikos pasienis
Lietuvos Respublikos pasienis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų. Latvijos pilietį pasieniečiai uždarė į areštinę. Gabenti migrantai laikinai patalpinti Kalvarijos užkardos patalpose. Aiškinamasi, kaip jie atvyko į Europos Sąjungą.

Iš viso šiemet VSAT, vidurnakčio iš pirmadienio į antradienį duomenimis, iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neįsileido 941 neteisėto migranto. Latvijoje šis skaičius šiemet yra 2579, o Lenkijoje – 2924 (be pirmadienio duomenų).

Pernai nuo rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę neįsileisti neteisėtų migrantų, jų į Lietuvą nepateko 8106.

Tarnybinių ginklų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos atsakomybės ruožuose prie ES išorės sienos toliau vykdoma sustiprintu režimu.

Latvijos pasieniečiai praėjusią parą apgręžė 3 tokius užsieniečius, o lenkai sekmadienį užkirto kelią iš Baltarusijos patekti 42 migrantams.

Sekmadienį pasieniečiai atgal į Baltarusiją grąžino 20 į Lietuvą besibrovusių tokių asmenų, šeštadienį – 9, penktadienį – 13, ketvirtadienį – 58, trečiadienį – 20, antradienį – 31.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas