Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 02 21

Petro Porošenka: Rusijos agresija prieš Ukrainą prasidėjo 2013 lapkritį puolimu prieš Vilnių

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pareiškė esąs įsitikinęs, kad Rusijos agresija prieš Ukrainą prasidėjo ne 2014-ųjų pavasarį, o 2013-ųjų lapkritį, per pirmuosius ukrainiečių protestus Kijeve.
Petro Porošenka
Petro Porošenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prezidentas pabrėžė, kad Maidane kovota labiau ne su marionetiniu V.Janukovyčiaus režimu. „Dabar juk aišku, kad Rusijos agresija prieš Ukrainą prasidėjo puolimu prieš Vilnių, kai lapkričio 29 dieną Ukraina turėjo pasirašyti Vilniuje istorinę Asociacijos sutartį su Europos Sąjunga“, – P.Porošenka kalbėjo per oficialią ceremoniją Dangiškosios šimtinės didvyriams, žuvusiems per Euromaidano įvykius prieš metus, pagerbti.

„Ir lapkričio 21 dieną neukrainietiška Vyriausybė priėmė sprendimą sustabdyti šalies judėjimą į Europą. Į šią šventą vietą Maidaną iš karto protestuoti atėjo neabejingieji“, – pridūrė jis.

„Orumo revoliucija tapo pirmuoju ir, svarbiausia, laimimu mūšiu kare už mūsų nepriklausomybę“, – sakė P.Porošenka.

„Ir kai priešas pamatė, kad taikus Ukrainos anšliusas į Muitų sąjungą užstrigo, jis nusprendė tankais ir „gradais“ suskaidyti Ukrainą. Ir ši avantiūra nevirto realybe“, – nurodė jis.

„Vėl Ukrainos armija, savanoriškai remiama visos liaudies, sustabdė priešą prie tolimųjų rytinių sienų. Pagimdyti ne karui, taikūs ukrainiečiai, – nes mes taiki tauta, – paėmė į rankas ginklą ir sustabdė ištreniruotą armiją – vieną galingiausių pasaulyje ir žemyne“, – pažymėjo P.Porošenka.

Ukrainos prezidentas nurodė, kad būtent Dangiškosios šimtinės žygdarbis įkvėpė šimtus tūkstančių ukrainiečių stoti į kovą su Rusijos agresija.

P.Porošenka priminė, kad „mažiausiai keturi tūkstančiai Maidano savigynos narių, šimtai mūsų su jumis savigynos, išvyko į frontą, kur žūtbūtinai gina savo šalies nepriklausomybę nuo „tamsios, prakeiktos ordos jėgos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?