Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pilaitėje steigiamas darželis „Vydūnėlis“: vaikus bus galima registruoti jau kitą mėnesį

Šiandien Vilniaus miesto taryba pritarė Pilaitės lopšelio-darželio „Vydūnėlis“ steigimui ir patvirtino įstaigos nuostatus. Šioje sostinės seniūnijoje darželio laukia 400 vaikų, todėl nauja įstaiga išspręs aktualią problemą, galėdama priimti iki 320 darželinukų. Vaikų registraciją ketinama pradėti spalio mėnesį, o lopšelis–darželis duris atvers jau kitų metų pradžioje, rašoma Vilniaus miesto savivaldybės pranešime spaudai.
„Vydūnėlis“
„Vydūnėlis“ / Sauliaus Žiūros nuotr.

„Praėjus kiek daugiau nei metams nuo lopšelio-darželio statybų pradžios, šiandien jau atliekame paskutinius jo įrengimo darbus. „Vydūnėlis“ yra vienas moderniausių darželių Vilniuje, turintis baseiną, visos ikimokyklinio ugdymo įstaigos pastato erdvės yra išnaudotos maksimaliai, kad vaikai turėtų galimybę saugiai judėti ne tik savo grupėje, bet ir galėtų tyrinėti juos supančią aplinką, joje žaisti“, – sako Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas.

Sauliaus Žiūros nuotr./„Vydūnėlis“
Sauliaus Žiūros nuotr./„Vydūnėlis“

Tarybai pritarus lopšelio-darželio „Vydūnėlis“ steigimui ir patvirtinus nuostatus, bus įregistruotas juridinis asmuo, prasidės įstaigos administracijos darbuotojų atrankos bei jų įdarbinimo etapas.

Pavadinimą lopšeliui-darželiui išrinko Pilaitės gyventojai. Iš viso vyko du vardo rinkimo etapai. Pirmajame etape pilaitiškiai pasiūlė daugiau nei 50 pavadinimų. Antrajame etape už labiausiai patikusį pavadinimą savo balsą internetu atidavė 263 žmonės. Pavadinimas „Vydūnėlis“ surinko daugiausiai balsų – 33. Antroje vietoje su 19 balsų liko pavadinimas „Vaikystės pilaitė“.

Planuojama, kad vaikų registracija į naująjį lopšelį-darželį galėtų prasidėti dar spalį. Kaip ir į bet kurią kitą Vilniaus savivaldybės ikimokyklinio ugdymo įstaigą, priėmimas vyks pagal galiojančią priėmimo tvarką per tinklalapį svietimas.vilnius.lt.

Naujas lopšelis-darželis Pilaitėje turės 16 įvairaus amžiaus grupių lietuvių ugdomąja kalba. Iš viso bus priimta iki 320 vaikų.

„Vydūnėlyje“ įrengtos universalių matmenų ikimokyklinukų ir priešmokyklinukų grupės, administracinės ir pagalbinės patalpos, sporto (aktų) salė, valgykla ir kt. Vidiniame kieme įkurta terasa renginiams, sporto užsiėmimams.

Vidinė lopšelio-darželio kiemo teritorija bus skirta nevaržomam vaikų judėjimui ir bendravimui tarpusavyje. Kieme įrengtoje terasoje vyks bendruomenės renginiai, sporto užsiėmimai, čia bus galima muzikuoti specialiais lauko instrumentais. Kiekviena grupė turės po atskirą stoginę su jai priskirtais žaidimų įrenginiais. Skatinant vaikų pažinimą, darželio lauko erdvėje numatytos specialios vietos, kuriose galės būti auginamos gėlės, prieskoniniai ar lapinių augalų darželiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas