Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 10

Pilaitiškiai susirūpino naujo daugiabučio nuotekomis: pasigedo informacijos, bijo, kad leis į upelį

Vilniaus Pilaitė yra vienas iš tų rajonų, kurie plečiasi itin sparčiai. Tačiau ir jos bendruomenė jau išmoko kiekvieną naują projektą vertinti labai atidžiai ir atkreipti dėmesį į, atrodytų, smulkmenas. Štai pristatant būsimo daugiabučio I.Labutytės g. 1 projektą kaimynai sako nustebę, kodėl nuotekos nebus jungiamos į miesto nuotekų tinklą.
Būsimojo daugiabučio I.Labutytės g. 1 vizualizacija
Būsimojo daugiabučio I.Labutytės g. 1 vizualizacija / Projektuotojų vizualizacija

Esą netoliese esančios skandalingosios „Pilaitės terasos“ juos pamokė – apie tai garsiai reikia kalbėti iki statybų, nes paskui bus per vėlu.

Ir nors šio būsimo daugiabučio projektuotojai tikina viską padarysią tinkamai, o Vilniaus savivaldybė dar projektui nepritarė, nes reikalauja detalesnės informacijos dėl inžinerinių tinklų, kaimynystėje gyvenantys žmonės nerimauja.

Jie sako negalintys nesvarstyti, ar nenutiks taip, kad nuotekos, geriau ar prasčiau išvalytos, ištekės į Varnės upelį, kuris greta ir įteka į Gėlužės ežerą.

Projektų keli, pristatymai – irgi

I.Labutytės g. pirmuoju numeriu pažymėtame sklype daugiabučio namo projektiniai pasiūlymai pristatyti jau ne kartą. Pirmasis pristatymas įvyko dar 2021 m. rugsėjo mėn. 9 d. Tuomet planuota, kad namas bus dviejų aukštų su rūsiu, jame ketinta įrengti 7 butus.

Kaip nurodoma Vilnius.lt, projekto statytojas yra UAB „Kvantinis šuolis“, projektuotojas – architektas R.Gajevskis. Tačiau projektas buvo atmestas.

Projektuotojų vizualizacija/Ankstesnis daugiabučio I.Labutytės g. 1 projektas
Projektuotojų vizualizacija/Ankstesnis daugiabučio I.Labutytės g. 1 projektas

Antrasis projektinių pasiūlymų pristatymas organizuotas 2022 metų lapkričio vidury. Statytojas išliko ta pati bendrovė, pasikeitė tik pats projektas ir jo autoriai. Dabar projektinius pasiūlymus parengė UAB „Tiksli forma“.

Tačiau savivaldybė projektą ir vėl atmetė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas